Kurulan şirket sayısı geriledi

Kurulan şirket sayısı geriledi

Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği (TOBB) 2017 Aralık ayına ait kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Buna göre; Kahramanmaraş'ta kurulan şirket sayısı 31, kurulan kooperatif sayısı 3 ve son olarak gerçek kişi ticari işletme sayısı ise 30 olarak kaydedildi.

22 Ocak 2018 - 03:36

Kahramanmaraş'ta bir önceki aya göre kurulan ve kapanan şirketler sayısında değişiklik yaşandı. Kurulan şirket sayısında bir önceki aya göre düşüş görülürken, gerçek kişi ticari işletme sayısında ise artış yaşandı. TOBB'un resmi internet sitesinden paylaşılan verilere göre; Kahramanmaraş'ta 2017 Kasım ayında kurulan şirket sayısı 41 iken, bu sayı 2017 Aralık ayında 31 olarak kaydedildi. Bir önceki ayda yeni kurulan kooperatif olmazken, Aralık ayında 3 yeni kooperatif kuruldu. Kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısında artış yaşayan Kahramanmaraş'ta, 2017 Kasım ayında 11 olan sayı, 30'a yükseldi.

 

KAPATILAN ŞİRKET SAYISI 2 KATINA ÇIKTI

Kahramanmaraş'ta 2017 yılı Aralık ayında kapanan şirketlere de yer veren araştırmada, bir önceki aya göre kapatılan şirket ve işletmelerde artış yaşandığı görüldü. Buna göre; 2016 Kasım ayında kapatılan şirket sayısı 2'den 5'e, gerçek kişi ticari işletme sayısı ise 6'dan 12'ye çıktı. Böylelikle Kahramanmaraş'ta şirket ve gerçek kişi ticari işletme alanında "kapanan" oranı, bir önceki aya göre iki kat artış göstermiş oldu.

Ülke genelinde ise kurulan şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 14,03, kurulan kooperatif sayısında yüzde 8,33 oranında azalma yaşandığı, gerçek kişi ticari işletme sayısında ise yüzde 28,12 oranında artış olduğu kaydedil.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x