Kurulmayan OSB’de hayali arsa dağıtımı yapılıyor

Kurulmayan OSB’de hayali arsa dağıtımı yapılıyor

Seçim takviminin iyice yaklaşmasıyla 8 ay sonraki uçak seferlerini duyuran, kurulmasını ertelediği Kızkapanlı OSB’yi 5 yıl aradan sonra gündeme getiren mevcut Başkan Şahin Balcıoğlu’nun şartnamesi bile belli olmadan OSB’den önüne gelene hayali arsa sözü vermesi kurumun güvenirliğini tartışmaya açtı.

05 Kasım 2022 - 02:11

 

 

Yaklaşık 5 yıl önce tüm parselasyon çalışması dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından yaptırılarak hazır hale getirilen Kızkapanlı Organize Sanayi Bölgesi 5 yıldır ilan edilmeyi beklerken, seçim takviminin yaklaşmasıyla daha müteşebbis heyeti kurulmadan ve hangi sektöre açılacağı tam belli olmadan hayali arsa dağıtımına başlanması kendisine söz verilen girişimcilerden de tepki topladı.

Yaklaşık 5 yıl önce tüm çalışması tamamlanan ve geçtiğimiz yıl ‘TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç tarafından “Elimizden gidebilir, bir an önce çalışma yapılması gerekir’ söylemine neden olan Kızkapanlı Organize Sanayi Balcıoğlu yönetiminden uzaklığı nedeniyle veto yemişti. 5 yıldır gündeme gelmeyen ve nedense her zaman ötelenen Kızkapanlı Organize Sanayi Bölgesi dosyası tozlu raflardan indi.

KMTSO Başkan Adayı Mustafa Buluntu’nun Kızkapanlı OSB’yle ilgili “Göreve gelir gelmez hemen ilan edeceğiz, elimizden gitmesine izin vermeyeceğiz” söyleminin ertesi günü mevcut Başkan Şahin Balcıoğlu daha önce veto ettiği Kızkapanlı OSB’de herkese yer verebileceklerini, yer isteyenlerin ön talepte bulunacağını söyledi.

Mevcut Başkan Balcıoğlu’nun konuyu ve Kızkapanlı OSB’ye yaklaşımını bile işadamları şaşkınlıklarını gizleyemedi. Hatta yönetim kurulunda krize neden olan konuyla ilgili bir işadamı; “Kızkapanlı OSB’ye uzak olduğu gerekçesiyle çalışma yapılmasına izin vermeyen Sayın Başkan Balcıoğlu’nun hayali arsa dağıtımı bizleri de şaşırttı. Çünkü müteşebbis heyeti kurulmadan, ilan edilmeden arsa dağıtamazsınız, insanları umutlandıramazsınız. Yarın belirli bir sektör için yatırıma açılırsa, diğer sektörlerin temsilcileri kurumun güvenirliğini tartışmaya açmaz mı? Onun için Sayın Balcıoğlu bir oy uğruna veto ettiği yerlere sarılmamalı ve odanın kurumsallığını tartışmaya açmamalı” dediler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi