Lideri konuk ediyoruz

Lideri konuk ediyoruz

Spor toto 2.lig beyaz grupta 14. hafta mücadelesinde Kahramanmaraşspor, kendi taraftarı önünde Grup Lideri Gümüşhanespor'u konuk edecek.

24 Kasım 2017 - 02:31

Temsilcimiz Kahramanmaraşspor, 2017 - 2018 Futbol Sezonunda Beyaz grubundaki, 14. Hafta karşılaşması olan Gümüşhanespor Kulübü müsabakası her iki takımında rotası 3 puan olurken ev sahibi Kahramanmaraşspor için zor bir maç olacak. 2017-2018 sezonunda Beyaz Grup'ta yer alan 2. Lig temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un, 17 takımla mücadele ediyor. Ligin 14. Haftasında kendi sahasında Gümüşhanespor’u konuk edecek. Mücadele 26 Kasım Pazar Günü Saat 13:00'de 12 Şubat stadında oynanacak. Mücadelede bilet fiyatları kapalı 10 tl - Maraton 5 tl - Kale arkası ise 1 tlden satışa çıkacak. Kahramanmaraşspor ligde 7 puanla 15. sırada Gümüşhanespor ise 27 puanla Grup Lideri olarak 1. Sırada yer alıyor. Hafta sonu 12 Şubat stadyumunda konuk edeceğimiz köklü kulüplerden Gümüşhane temsilcisi Gümüşhanespor’un geçmişi ve yeni sezon öncesi neler yaptığı… İşte 2. Lig temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un rakiplerinden Gümüşhanespor Kulübü;

 

RAKİBİMİZİ TANIYALIM;

Her hafta klasikleşen ve sizlerden büyük beğeni toplayan "Rakibimizi Tanıyalım" analizlerine Gümüşhanespor ile devam ediyoruz. İşte bu haftaki rakibimiz Gümüşhanespor hakkındaki tüm bilgiler: Toplam nüfusu 135.216 olan Gümüşhane ili Türkiye’nin Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yer almaktadır. Şehrin adı bir rivayete göre bölgede gümüş madenlerinin çok olması sebebiyle Osmanlı Padişahları tarafından verilmiştir. Bu padişah bazı kaynaklarda Fatih Sultan Mehmet bazılarında ise Kanuni Sultan Süleyman olarak geçmektedir.

 

GÜMÜŞHANESPOR’UN TARİHİ

Gümüşhanespor 1984 yılında kurulmuştur. 1984-85, 1985-86, 1986-87, 1987-1988 futbol sezonlarında 3.ligde mücadele etmiş ve 1987-88 sezonunda küme düşmüştür. 1990-91 yılında Gümüşhane Köy Hizmetlerispor olarak tekrar 3.lige alınmış ve 1991-92 yılında da bu takımla küme düşmüştür. 1994-95 futbol sezonunda Gümüşhane Amatör Liginde Emniyetspor adıyla şampiyon olan takım Erzincan ve Kayseri'de yapılan 3.lige çıkma terfi maçlarında 3.Lige çıkma başarısını göstermiştir. 1995-1996 sezonu Emniyetspor'un profesyonellikde ilk yılı olmuş hemşerimiz Aydın Doğan'ın destekleriyle lige başlamıştır. 1997-98 futbol Sezonu Gümüşhane Doğanspor Kulübünün tarihindeki en parlak sezon olarak anılmaktadır. Takım, kulübün Onursal Başkanı Sayın Aydın Doğan'ın desteğiyle 2.lige çıkmayı başarmış, ayrıca Türkiye kupasında aynı sezon içinde eşleştiği Aydınspor, Erzincanspor, Orduspor, Erzurumspor ve Kartalspor gibi kendi gruplarının iddaalı takımlarını eleme başarısı göstererek altıncı turda tarihinde karşılaşacağı ilk 1. Lig takımı olan Kocaelispor ile eşleşerek, ilk kez bir 1.Lig takımını Gümüşhanelilere izlettirme başarısını göstermiştir. Bu dönem içerisinde Gümüşhane Doğanspor haklı olarak tüm spor kamuoyunun, yazılı ve görsel basının gündemine oturmuş ve kendisinden övgüyle söz ettirmiştir. Daha sonraki yıllarda Aydın Doğan’ın desteğini çekmesinin ardından kulüpte gerileme dönemi başlamıştır.

 

İNİŞLİ ÇIKIŞLI DÖNEMLER GEÇİRDİ

1999-2000 futbol sezonunda göz dolduran futbolu ile kendisinden söz ettiren Gümüşhane tekrar 2.Lige çıkma başarısını göstermiş. 2000-2001 futbol sezonunda 2.Ligde yaptığı mücadele sonucu Ligi 2. sırada tamamlayarak 2.Lig A Kategorisine çıkma başarısını göstermiştir. 2012-2013 futbol sezonunu 3.Lig 3.Grup’ta topladığı 64 puan ile 5.sırada tamamlayan Gümüşhanespor böylece Play-Off oynamaya hak kazanmıştır. Play-Off’ta ki rakiplerinden Keçiörengücü’nü ve Darıca Gençler Birliği’ni 2-0’lık skorlarla geçip, bir üst lige yükselen Gümüşhanespor Şuanda 2. Lig Beyaz Grupta Kahramanmaraşspor’un rakibi olarak göze çarpıyor.

 

2017-2018 SEZONU TRANSFER RAPORU:

GELENLER (18)

Levent Eriş (TD-Mersin İ.Yurdu),Ziya Şakar (Orta Saha Sol-Etimesgut Belediye),Musa Sinan Yılmazer (Orta Saha Sol-Boluspor),Dilaver Güçlü (Sağ kanat-Giresun),Mert Ilıman (Sol bek-Kayserispor),Ömer Kahveci (Kaleci-Tirespor 1922), Hurşit Taşcı (Sol kanat-Ankaragücü),Oktay Delibalta (Ön libero (Şanlıurfa),Recep Yılmaz (Sol bek-İnegöl),Melih Ağa (Kaleci-Boluspor),Servet Taştan (Orta Saha Adanademirspor),Furkan Yaman (Forvet-Kayserispor),Fırat Arıkan (Stoper-BŞB Erzurum),Tita (Forvet-M.İ.Y.),Yigitcan Gölboyu (Adanaspor), Muharrem Doğan (Sol bek-Eyüp),Berk İsmail Ünsal (Forvet-G.Saray U21),Ersel Aslıyüksek (Forvet-Erzurum),Ramazan Işık (Sağ bek-Nazilli Belediyespor)

 

KALANLAR

Salih Zafer Kurşunlu, Rahmi Akyazı, Süleyman Çelikyurt, Taner Koç, Hasan Hüseyin Akınay (Kaleci), Ogün Alkan (Kaleci), Mehmet Menderes Önkuzu, Serhat Mermer, Onur Okan, Mehmet Cansın Çiçek,

 

GİDENLER

Ali Özgün (Osmanlıspor-Bugsaş Kiralık),Zahit Fındık (Manisaspor),Ali Sakal, Mehmet Abdullah Çoban (Sancaktepe),Hasan Özkan, Taşkın Çalış, Ali Zorlu, Mehmet Cansın Çiçek, Cem Sultan, Rıdvan Koçak (Keçiörengücü), Muhammet Çalhanoğlu (Karagümrük), Hüseyin Ali Pala

 

GEÇEN SEZON NE YAPTI?

Play Off finalinde Erzurum'a 1-0 yenilerek bir kez daha 1.lig kapısından döndüler, önceki sene de Bandırma'ya kaybetmişlerdi.

 

HEDEFLERİ NE?

Şampiyonluk. Sezon başında Gümüşhanespor Teknik Direktörü Levent Eriş, “Bu sefer Play-Off’larda final oynayan değil, şampiyon olacak takım oluşturuyoruz. Çok kaliteli bir ekibiz. Bu lige bu sene damga vuracağız” demişti. Lider Gümüşhane Levent Eriş krizi ve istifasından sonra yeni TD'ü Ahmet Yıldırım tribünde, yardımcı antrenör Sezgin Köprülü ile çıktığı zor maçı kazanmayı bildi.

 

HAZIRLIK MAÇLARI

Van BBSK 2 Gümüşhanespor 0

Gümüşhanespor 4 Ofspor

Gümüşhanespor 0 Hatayspor 2

Gümüşhanespor 3 Orhangazi 1

Gümüşhanespor 0 1461 Trabzon 0

Düzyurt 2 Gümüşhanespor 1

 

TAKIMIN GENEL ANALİZİ

İkinci kez Play Off da 1.lig kapısından döndükten sonra travmayı atlatıp yeni bir takım oluşturmaya çalışıyorlar.  Sezon başı 17 transfer yaptılar. Geçen sezon ki kadrodan Ali Özgün, Zahid Fındık, Rıdvan Koçak, Cumhur Yılmaztürk, Taşkın Çalış, Cem Sultan, Ali Sakal gibi isimler ayrılmış olsa da takımın iskeletinin diğer yarısı devam ediyor Salih Zafer Kurşunlu, Mehmet Menderes Önkuzu, Hasan Hüseyin Akınay, Serhat Mermer, Mehmet Cansın Çiçek, Taner Koç, Rahmi Akyazı ve Onur Okan kalan önemli oyuncular. Bunların üzerine Ersel Aslıyüksek, Musa Sinan Yılmazer, Tita, Oktay Delibalta, Ziya Şakar, Dilaver Güçlü, Fırat Arıkan gibi önemli isimler ve daha fazlası transfer edildi. Bakalım bu kez bu iş olacak mı ?Bu arada Gümüşhanespor'un iç saha maçları bu sezon da Çay TV maçlarını yayınlıyor. Son haftalarda Üst üste 2 maçı kendi sahalarında oynama avantajını iyi değerlendirdiler 2/2 ile 6 puan aldılar. Gümüşhane bu sonuçla 27 puan ve Altay'ın 5 gol önünde averajla liderliğini sürdürürken, Zonguldak 19 puanla 10. Gümüşhane de maçı şeref tribününden izleyen Buca da başarısızlığı nedeniyle ayrılan Ahmet Yıldırım hafta başında göreve başladı. Takımın ideal tertibinde forma giyen 6-7 oyuncu geçen sezonda takımda forma giyen isimler, bu sebeple oturmuş bir kadro yapısı bulunan rakibimiz deplasmanlarda iyi savunma yapıp kontra ataklar ile tehlikeli olmaya çalışıyor.

 

ŞAMPİYON ADAYI

İki sezondur 1.Lig’in kapısından dönen Gümüşhane bu sezon şanssızlığını kırmak isteyen takımlardan. Yeni sezonda flaş transferlerle kabuk değiştirmiş durumdalar. Bu sezon Ali Özgün ve Taşkın Çalış gibi takımın bel kemiği sayılabilecek iki ismi kaybettiler. Geçen seneden toplamda 15 oyuncu takımdan ayrıldı. Toplamda ise 15 transfer yapıldı.  Kalede Hüseyin Atalay ilk tercih olacaktır. Yanında Bolu’dan transfer edilen Melih Aga bulunuyor. Stoper hattına Adana’dan Yiğitcan Gölboyu ve Erzurum’dan Fırat Arıkan transferleri gerçekleşti. Bu bölgede ayrıca Mehmet Çiçek, Rahmi Akyazı ve Zafer Kurşunlu da bulunuyor. Stoper bölgesi zengin bir takım. Beklerde yeni transfer Wederson, İnegöl’den Recep Yılmaz, sağ bekte önemli bir isim olan Taner Koç bulunuyor. Bu bölgede Wederson’dan önde de faydalanılabileceğini düşünüyorum. Orta alana Etimesgut’tan savaşçı orta saha Ziya Şakar, Adana Demirspor’dan Servet Taştan transferleri gerçekleşti. Bu bölgede ayrıca Serhat Mermer’de bulunuyor.

Forvet arkası bölgesi oldukça zengin. Gerek yeni transferler Tita ve Oktay Delibalta gerek takım kaptanı Onur Okan skora katkı sağlayabilecek isimler. Bu isimlerden bazılarından kanatta da yararlanılabilir. Kanat bölgesinde geçen sezonda kadroda bulunan Menderes Önkuzu benim çok beğendiğim bir isim. Yeni transfer olarak bu bölgelere Bolu’dan Musa Sinan Yılmazer, Giresun’dan orta alanda da oynayabilecek Dilaver Güçlü, Erzurum’dan ise forvette de oynayabilecek Ersel

Aslıyürek transfer edildi.  Forvette ise Kayseri’den Furkan Yaman ve Cem Sultan bulunuyor. Kadroya

baktığımızda oldukça zengin bir kadro. Ancak Gümüşhane son iki sezondaki başarısında dirençli kadro yapısıyla dikkat çekmişti. Değişen kadro yapısıyla takım karakterinde de ciddi değişiklikler

göreceğimize inanıyorum. Tİta ve Wederson şüphesiz heyecan verici isimler. Yabancı oynatmanın yasak olduğu 2.Lig’de bu iki ismin Gümüşhane taraftarını heyecanlandırdığı kesin. Bunun yanında

Tita, Wederson ve Onur Okan. Üçü de duran topları oldukça etkin kullanan oyuncular. Bu ligde 3 tane duran top ustasını takımda bulunduran takım sayısı ya yoktur yada çok azdır. Gümüşhane kadrosuyla şüphesiz grubun en iddialı takımlarından birisi. Ancak bu takımın sahaya nasıl yansıyacağını merak ediyorum. Top ayaktayken kreatif oyuncuların fazlalığından hücumda daha iyi etki yaratması muhtemel. Ancak hücumdan savunmaya geçişler de futbolda önemli. Bu noktada Gümüşhane’nin kalesi ve stoper- defans hattı iyi. Ancak orta alan ve ileri uç savunmaya ne kadar katkı sağlayacak? Bu soru işareti. Gümüşhane’yi yeni sezonda yakından takip etmek gerekiyor düşüncesindeyim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi