Âlimler Tefrikayı ve Fitneyi Önlemeliler

Âlimler Tefrikayı ve Fitneyi Önlemeliler

Ülfet Vakfı Kurucu Başkanı Abdullah Taylan Muş Alparslan Üniversite'si Konferans salonunda Doğu ve Güneydoğu âlimleri ve kanaat önderlerine alimlerin sorumlulukları hakkında konferans verdi.

28 Temmuz 2017 - 19:28

Merkezi Diyarbakır’da bulunan MEDAV (Medrese Alimleri Vakfı ) tarafından Muş Alparslan Üniversitesi'nde verilen konferansa, Ülfet Vakfı kurucu başkanı Abdullah Taylan konuşmacı olarak katıldı.

MEDAV, Muş BELEDİYESİ ve Rektörlük tarafından ortak olarak tertip edilen Konferansa, MUŞ Valisi Aziz Yıldırım, MUŞ Belediye Başk. Feyat Asya, Muş Alpaslan Üniversitesi Rektörü Fethi Ahmet Polat, Muş Müftüsü Alaeddin Bozkurt, Bitlis Müftüsü Faysal Geylani, Ağrı Müftüsü İbrahim Gemici, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi, Fırat Üniversitesi Öğr. Görevlisi Doç. Mustafa Kırgız, Yıldırım Beyazıt Ünv. İlahiyat Fak. Öğr. Görevlisi ve Medav Genel Koordinatörü Prof. Dr. Halil ÇİÇEK, Medav Genel BAŞK. Dr. Tayyip Elçi, birçok akademisyen, Doğu ve Güneydoğu bölgesinden iştirak eden kıymetli kanaat önderleri, İlim-İrfan ehli meşayıh ve âlimler yoğun katılım gösterdi.

"İslam Âleminde ve Türkiye’de Cereyan Eden Olaylar Karşısında Âlimlerin Görev ve Sorumlulukları " nı anlatan Taylan konuşmasında şunlara değindi: “İslam Ümmetinin Çobanı Âlimlerdir. Dağda koyunları terk eden çobanın koyunlarını, kurt kapmışsa bunun sorumlusu kurt değil Çobandır. Bu gün İSLAM âleminde ve Türkiye'mizde cereyan eden olaylar sebebiyle ÂLİMLER kendilerini hesaba çekmelidirler. Müslümanlara karşı zalimlerin yol haritası tarih boyunca hep aynı olmuş hiç değişmemiştir. Bu gün dünya Müslümanları ciddi bir zulümle karşı karşıyadır. Kuran'ı Kerim'de geçen Firavun ‘un kendi kavmine uyguladığı zulmün aynısı bugün uygulanmaktadır. Müslümanlara işkencenin en şiddetlisi uygulanmakta, ırza geçilmekte ve çocuklar boğazlanmaktadır.

İSLAM coğrafyasında Kan, gözyaşı ve barut hâkimdir.

İslam dünyası ülkelere ayrılmış sınırları, sınırları içerisindeki ırksal ve mezhepsel sorunları ve buna duyarsız kalan idarecileriyle, tamamen küfür dünyasına yem haline gelmiştir. Kardeş İslam âlemi birbirine düşman kesilmiştir. Her bir ülkede oradaki toplum yapısına göre bir politika oluşturulup, mezhepsel ve ırksal ayrılıklarla, Müslümanlar birbirine düşürülmektedir. Bu gün hangi İslam ülkesine bakarsak, orada kan vardır ve orada gözyaşı vardır.

Bugün Arakanda, Filistin’de, Irak’ta, Suriye’de, Mısır’da Libya'da, Yemen'de, Tunus'ta… meydana gelen olaylar zulmün zirveye ulaştığı olaylardır. Demokrasi ve İnsan hakları savunucusu olan Avrupa ve Amerika, buralarda dökülen kanı, kendilerine çıkar ve sermaye olarak görmüşlerdir. Nitekim bugün Müslümanın kanından daha ucuz bir kan yoktur.

Uluslararası kurum ve kuruluşlar, sadece İslam coğrafyasının rahatlıkla imha edilmesi için devreye konulan tek taraflı araçlar haline gelmişlerdir. Birleşmiş Milletler, NATO ve AVRUPA Birliği gibi kurumlar İslam coğrafyasına kan kusturmaktadır. Silah sanayilerini ve ticaret merkezlerini Müslümanların kanı üzerinde kurumsallaştıran uluslararası kurumlardır.

Türkiye bu ülkelerden biri olması için, dört taraftan saldırı altında. Her türlü fitnenin olması için çaba gösterilmektedir. Irkçılık fitnesiyle kardeş kardeşe kırdırılmakta. Türk ve Kürt kardeş halklar, kör bir savaşın içine çekilmektedir. Bugün bunun en çok farkında olması gereken Âlimlerdir.Gençleri ırkçılık hastalığından ve sosyalizmin kapanından kurtarmaları gerekir. Kürt halkını istismar ederek Irk adına PKK, din adına ve istismarıyla Daiş ve Fetö terör örgütlerine ve adı ne olursa olsun bütün terör örgütlerine karşı gençlerimizi korumak ve bilinçlendirmek zorundayız. Yine günümüzde oryantalist ve Vahhabi akımlara karşıda Ehli Sünnet Vel Cemaat dairesinde gençlerimize sahip çıkması gereken ÂLİMLERDİR. Türkiye'mizin sokakları HAMD olsun huzurludur. Bizim huzurumuzu bozmak isteyenler var. Türkiye'mize sığınan Suriyeli kardeşlerimizi görüyoruz, Onlardan ders çıkarmamız gerekir. Allah Türkiye'mizi muhafaza etsin. Türkler ve Kürtler kardeştirler, onlar beraber Türkiye'yi kurdular. Doğu cephesinde Kürt halkı Rusya’yı vatan toprağından atarken, Kahramanmaraşta’da Türk halkı, kahramanca Fransız’ı vatan toprağından atmıştır.

Onlar Türkiye'nin tüm zor günlerinde birlik ve beraberlik içinde KARDEŞ olmuşlardır. 15 Temmuz 2016 bunun ap açık delilidir. O gece apoletler ve kravatlar değil, mazlumun avucu ve çobanın çomağı tankların önünü kesti. Bu vatanın çocukları Kürt ve Türk demeden hep beraber vatana, bayrağa ve ezana sahip çıktılar. Çünkü onların bir tek vatanı vardı, oda TÜRKİYE idi.

Türk ve Kürt halkının düşmanını, Kuran net bir ifade ile açıklamaktadır. Onlarda YAHUDİ ve Hristiyan’lardır. Onlar Ümmet ruhunu ortadan kaldırarak, Osmanlı'yı sınırlara böldüler, her biri bir devlet oldular. Ancak şimdi her devletin içine fitne koyarak parçalamak ve yutmak istiyorlar. ÂLİMLER, KARDEŞLİK RUHUNU İŞLEMEK ZORUNDALAR.

Çünkü ÂLİMLER, BULUNDUKLARI TOPLUMUN MAYASIDIR. Bir toplum eğer çözülmüş ve bozulmuşsa birinci derece âlimler sorumludur.

 

ÂLİMLERİN SORUMLULUKLARI

1 - Âlimler, zulme ve zalimlere karşı susmamalıdırlar.

2 - Âlimler, Kuransız bir Ümmet anlamsızdır ruhunu işlemelidirler.

3 - Âlimler, ÜMMETİN arasındaki tefrikayı ve fitneyi önlemelidirler.

4 - Âlimler, verasette özel ve sosyal yaşamlarında tavizsiz olmalıdırlar.

Bu başlıklar altında konferansı ayet ve hadislerle aydınlatan Taylan, efendimiz s.a.v.'in bu hadisiyle konuşmasını sonlandırdı.

" Ümmetimden iki sınıf vardır. Onlar iyi oldukları zaman insanlarda iyi olur. Onlar kötü oldukları zaman insanlarda kötü olur. Onlar ÂLİMLER ve İdarecilerdir"

Biz âlimler olarak, toplumumuza sahip çıkmak zorundayız. Neslimize sahip çıkmalıyız, onları haramların ve zalimlerin pençesine terk etmemeliyiz.

Bir nesil inşa etmeden, bir medeniyet ihya edemeyiz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yüzlerine Tükürmek Lazım Ama...
Yüzlerine Tükürmek Lazım Ama...