Liseli öğrenciler doğayı yeşillendirdi

Liseli öğrenciler doğayı yeşillendirdi

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anodolu Lisesi öğrencileri Türkiye genelinde yürütülen ‘Eğitimde İyi Örnekler Uygulamaları’ çerçevesinde Kapıçam’a fidan dikti. Öğrenciler hem doğaya katkı sundular hem de fidan dikimini ve yetiştirilmesini öğrendiler.

24 Mart 2017 - 12:00

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (TSOMTAL) öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile Kapı Çam’a fidan dikti. Gelecek 50 yıl içerisinde Dünya’nın yaşanılabilir bir yer olarak varlığını risk altında kalmadan sürdürebilmesi için bugün yaşayan her insanın en az 10 ağaç dikmesi gerektiği konusu literatürde sıkça söz edilince, TSOMTAL öğrencileri harekete geçerek Doğa Okulu Projesini tasarlayıp hayata geçirdi.

‘Eğitimde İyi Örnekler Uygulamaları’ çerçevesinde yapılan etkinliğin hedefinin; teknolojinin insan hayatını neredeyse tamamen kuşattığı, kent yaşamının betonarme yapılar arasına sıkışmış, boğucu yanını; doğal çevreyi zenginleştirerek ve koruyarak;  yeşil alanların çoğalmasını sağlayarak aşabiliriz anlayışından esinlenerek, öğrencilere bu konuda farkındalık kazandırmayı amaçladığı bildirildi.

Okulun Gazetecilik, Halkla İlişkiler, Grafik ve Tasarım Bölümünden birer öğretmen ve onar öğrenciden oluşan Doğa Okulu Projesi yürütme ekibi Kahramanmaraş Orman İşletme Müdürlüğü ile işbirliği yaparak Kapıçam mevkiinde 120 adet fidan dikti.

Büyükşehir Belediyesinin ulaşım, Orman işletme Müdürlüğünün fidan ve iş gücü sağlayarak destek verdiği eğitim projesinde öğrenciler hem fidanın nasıl dikeleceği konusunda yerinde bilgi edindi hem de fidan dikerek edindikleri bilgileri uygulama fırsatı buldu.

Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları tarafından alana getirilen fidanlar öğrenciler tarafından öğretmenlerin gözetiminde ve uzmanların rehberliğinde toprakla buluşturuldu. Yaklaşık bir 1 buçuk saat süren etkinlik renkli ve eğlenceli anların yaşanmasına vesile oldu.

Öğretmenler ve öğrenciler programın bitiminde yorgunluklarını Kapı Çam mesire alanında piknik yaparak atlattı. Öğle arasına tekrar okula dönen öğrenciler derslerine kaldıkları yerden devam etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın