Made İn “Evet”

Made İn “Evet”

Kahramanmaraşlı iş adamı İlhan Birsen, anayasa değişikliğine ilişkin yapılacak olan referanduma dikkat çekmek için üretimini kendi yaptığı “Evet” ve Kararımız Evet” yazılı tişörtleri ücretsiz dağıtıyor.

13 Nisan 2017 - 14:13

Yaklaşık 1 aylık süre zarfında her yaştan vatandaşa 5 bine yakın tişört dağıtan Birsen, yerli başkanlık sistemine yerli üretim tişörtleriyle Evet, dedi. Birsen, daha güçlü ve daha büyük bir Türkiye’nin yolunun 16 Nisan’da çıkacak Evet oylarından geçtiğini söyledi.

Birteks Tekstil olarak her zaman devletin ve milletin yanında yer aldıklarını ifade eden Firma Sahibi İlhan Birsen, Türk halkının refahı ve huzuru için, milletin iradesinin devlet yönetiminde daha etkili ve güçlü olması için, demokrasi ve Cumhuriyet için, ülkemize her alanda daha iyi hizmetler yapabilmek için Evet denilmesi gerektiğini kaydetti.

Devlet görevlileri üzerindeki baskıların kalkması ve bürokratların siyasetten uzaklaşması için Evet’in önemli olduğunu vurgulayan Birsen, “Çocuklarımızın geleceği için, devletimizin bekası için, koalisyonlara son vermek için, istikrarın sürekli olması için ve yeni Türkiye için Evet demeliyiz. Siyasette, sosyal hayatta, ekonomide ve yatırımlarda istikrarın sürmesi için Evet kararıyla Türkiye’nin yolunu açmamız gerekiyor. 16 Nisan’da yapılacak olan referandum sadece bir anayasa değişikliği değil büyük ve güçlü Türkiye’nin temelinin atılmasıdır. Biz de Birteks Tekstil olarak referandumun önemine dikkat çekmek için Evet yazılı tişörtlerimizi ücretsiz dağıtıyoruz” dedi.

16 Nisan’da yapılacak referandum ile mevcut anayasadaki profilin aksine, devlet başkanı ve yürütme erkinin hesap verebilir bir konuma geldiğine işaret eden Birsen, “Devleti millet nezdinde denetlenebilir kılmak için, milletin oy vererek oluşturduğu iradeyi dolaylı olarak değil artık doğrudan devlet idaresine yansıtmak için, Anayasa değişikliğine Evet diyorum. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş için meclis görevini tamamladı.  Anayasa değişikliğinde artık son sözü milletimiz söyleyecektir. İnanıyorum ki 82 Anayasası’nın kalıntıları ortadan kaldırılacaktır. Vesayet sistemine son verilecek ve daha demokratik bir Anayasa da kalıcı hale gelmiş olacaktır. En önemlisi yasama, yürütme, yargıyı daha güçlü yaparak,  milletin kalıcı iktidarı için millet iradesinin güçlü bir şekilde temsili için güçlü bir Türkiye için Evet diyoruz” şeklinde konuştu. (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı