MADO İlk Salep hasadını yaptı!

MADO İlk Salep hasadını yaptı!

Kahramanmaraş'ın Dünya Markası MADO, hem dondurmada kullandığı, hem de içecek olarak satışı sunduğu Salep Orkidesini kendi bahçesinde üreterek hizmet verirken, ilk hasadı da geçtiğimiz gün Mehmet Sait Kanbur tarafından yapıldı.

30 Mayıs 2018 - 11:44

Kahramanmaraş dondurmasının vazgeçilmezleri arasında bulunan Salep'i kendi bahçesinde yetiştirerek hem dondurmada kullanıp hem de içecek olarak satışa sunan MADO firması yönetim kurulu başkanı Mehmet Kanbur, bu bahçede yaklaşık 20 yıllık bir Ar-Ge çalışması yaptıklarını ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden toprak getirdiklerini söyledi.

Salep'in ilk hasadını yaparken, bunun şifalı ot olarak satıldığını ve halk arasında kuvvet macunu olarak ta bilindiğini belirten Kanbur, ''Kahramanmaraş olarak, Dondurmada olduğu gibi Salep'te de Dünya Markası olmamız ve Dünya'ya satar hale gelmemiz lazım. Çünkü Bu şifalı bir içecektir. Balkanların tamamını gezdiğiniz zaman görürsünüz zaten. Orada bunlar şifalı ot diye satılıyor. Eczanelerde satılıyor. Öksürük ilacı olarak satılıyor'' dedi.

Salep'in dondurma içerisinde fiziki yapı etkisi olmadığını belirten Mehmet Kanbur, ''Salep sağlıklı olduğu için dondurmaya girdi. Halk arasında kuvvet macunu olarak da biliniyor. Yoksa Salep dondurma içerisinde bir etki ve fiziki yapısı için yapılmamıştır. Şifalı yiyecek diye katılmıştır. Ondan sonra şekil değiştirmiştir'' dedi.  

Kahramanmaraş Saray'a 4 tane gelin vermiştir diyen Kanbur, Kahramanmaraş Saraylıdır diyerek sözlerine şöyle devam etti;

''Kahramanmaraş yiyecek içeceklerinin hepsi Saray kökenlidir. Onun için Dondurmanın içindeki Salep'te Saraydan gelmedir. Biz her zaman söylüyorum model olmaya çalışıyoruz. Bizim bunu şifalı ot ve içecek diye Dünya pazarına satmamız lazım. Mücadelemiz bunun için sürüyor.''

Bu 20 Yıllık bir Ar-Ge'dir diyen Kanbur, ''20 yıldan beri Bahçenin içerisinde uğraşıyoruz. Gördüğünüz gibi Türkiye'nin çeşitli yerlerinden toprak getirdik. Bitki getirdik. Hala'da bitmiş değil. Daha kaliteli ve daha verimli nasıl yapabiliriz onun çalışmasını yapıyoruz. Biz bu konuda çok iddialıyız. Bir çalıştay Kahramanmaraş'ta bir çalıştay'da İzmir'de yaptık. Türkiye'de hiç bir üniversite'de hiç bir sektörde çalıştay yapmadı. Biz iki tane çalıştay yaptık. Sırf bu işe sevdalı olduğumuz için. Benim Kahramanmaraş'a bu hediyeyi vermem lazım'' dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...