Mado Kadriye Kanbur İlkokulundan müthiş okuma bayramı

Mado Kadriye Kanbur İlkokulundan müthiş okuma bayramı

Kahramanmaraş Mado Kadriye Kanbur İlkokulu 1-G sınıfında bulanan öğrenciler, “Derya Kuzuları” Okuma Bayramı düzenledi. Öğretmenleri Derya Kozak’ın koreografisini hazırladığı öğrenciler, ilk önce harmandalı oynadı ve sonunda ise istiklal adlı şiir okudu.

08 Mayıs 2019 - 02:35

Gelecek neslin bir an önce hayata hazırlanması ve hayatın zorluklarında tökezlememesi için kendini adeta feda eden öğretmenler, öğrencilerin etkinlikleri için de müthiş eforlar sarf ediyor.


Öğrencileri eğitirken öğrenmeleri için ellerinden geleni yapan öğretmenler adeta çocukların süper kahramanı oluyor.  Mustafa Kemal Atatürk’ün,  “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözünü kendine düstur edinen öğretmenler, çağın gerekliliği olan eğitimin tamamını öğrencilerine sağlıyor.


Bu kapsamda şehrin en başaralı okulları arasında bulunan Kahramanmaraş Mado Kadriye Kanbur İlkokulu 1-G sınıfı Derya Kuzuları” Okuma Bayramı düzenledi. Öğretmenleri Derya Kozak’ın ismi ile düzenlenen etkinlikte, öğrencilerin aileleri ile hoş sohbet geçirmeleri sağlandı.


1-G sınıfı öğretmeni Derya Kozak’ın koreografisini hazırladığı Harmandalı ailelerden tam not aldı. Salonu dolduran öğrenci velileri evlatlarının neler yapabileceğini görünce duygu dolu anlar yaşadı. Daha sonra ise kız öğrencilerin yöresel kıyafetleri ile oynağı yöresel oyun ise yine ailelerden tam not aldı.


AKADEMİK KARİYELRENİ BİLİYORUM

Okul Müdürü Faruk Aksu program sonunda yaptığı açıklamada; “Ben bu Derya kuzularının sınıfına gidip ziyaret ettim. Hoca hanım da güzel bir isim koymuş. Hoca hanım gerçekten güzel bir iş yapmış.


Hiç kaygı duymayın, evinizde rahat edin. Hoca hanımın işini hep beraber, hoca hanıma bırakalım. Hoca hanım dur dediğinde dursunlar, yürü dediklerinde yürüsünler, göreceksiniz ki, geleceğe emin adımlarlar ile yürüyen pırıl pırıl bir nesilden söz edip şahitlik edeceğiz.


Çocuklarımızın yaptıklarını hep birlikte gördük. Ben şunu özellikle söylüyorum. Allah nazardan esirgesin hepsini. Sınıftaki akademik eğitimlerine ben şahitlik ettim.


Bu gösteride ki performanslarına, gerçekten profesyonel bir yaklaşım ile sahnedeki duruşları, temsil yetenekleri ve tüm özelliklerini özgüven ile sahneye yansıttıklarını da gördüm” ifadelerini kullandı.


HERŞEY ONLAR İÇİN

Program sonunda bir açıklama yapan Kahramanmaraş Mado Kadriye Kanbur İlköğretim 1-G Öğretmeni Derya Kozak: “Öğrencilerde 1 yılda oluşan stresi bu şekilde alarak hem okulu sevdirerek hem de gelecek yıla hazırladık.


Öğrencinin kendine olan güvenini yerine getirerek, hayatı boyunca içine kapanık hale gelmemesine özen gösterdik” dedi.






YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x