Mado rekorları altüst etti

Mado rekorları altüst etti

Dünya’nın en ünlü dondurmasını üreten Kahramanmaraş’ın gururu Mado Baklavada da dünya rekoru kırdı. Travelexpo 3. Uluslararası Turizm Fuarı ve Gastronomi Zirvesi'nde 11 bin 800 dilimden oluşan 515 kilogramlık baklavayı özel fırında pişiren Mado "Guinness Dünyanın En Büyük Baklava Rekoru"nı kırarak Guinness Rekorlar Kitabına girdi.

29 Mart 2018 - 14:40

Bir dünya rekoru yine Kahramanmaraş’tan çıktı. Ürettiği dondurma ile dünyanın 32 ülkesine Kahramanmaraş’ta ürettiği dondurmayı ihraç eden Mado bu kez Gaziantep’i kıskandıracak bir hamle yaptı. Baklavaya sahip çıkan Gaziantep’e nispet yaparak dünyanın en büyük baklavasını tek tepside birleştirdi.

 

MODA YİNE ADINI DÜNYAYA DUYURDU

Önceki gün kapılarını ziyaretçilerine açan Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Travelexpo 3. Uluslararası Turizm Fuarı ve Gastronomi Zirvesinde dünya rekoru müjdesini, fuarın açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş verdi. Kurtulmuş, "Az sonra Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek ilginç bir denemeyi hep beraber göreceğiz. Türkiye son derece zengin ve bereketli bir coğrafyada. Türkiye çok sayıda büyük medeniyetin ev sahibi olan bir ülke. Tarihi ve kültürel zenginlikleri Türkiye’nin en önemli zenginliğidir. Anadolu toprakları dünyanın en büyük arşividir. Anadolu Türkiye toprakları dünyanın en zengin kütüphanesidir. Fiilen, tabiat varlıklarıyla ve kültürel varlıklarıyla okunan en büyük kütüphanesidir.” Dedi.

 

BAKLAVAYI DÖRT AYDA HAZIRLADILAR

Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve beraberindeki protokol heyeti, Guinness Rekorlar Kitabı’na giren baklavanın tartılma işlemi esnasında tepsinin etrafında bulundu. Kahramanmaraş’ın dünyaca ünlü dondurması Mado’nun kaptanlığını yapan 4’üncü kuşak dondurmacı Mehmet Kanbur Başlığındaki ekip 4 aydır üzerinde çalıştıkları 2,5 metre genişliğinde 7 metre uzunluğunda ve 515 kg ağırlığındaki 11 bin 800 dilimden oluşan baklavayı özel olarak hazırlanan tek fırında pişirerek Guinness Rekorlar Kitabına girmeye hak kazandı.

 

KAHRAMANMARAŞ BAKLAVADA DA VAR

Amaçlarının Türk baklavasını dünyada tescillemek olduğunu belirten Kanbur, şunları dile getirdi: "Osmanlı devletinde baklava alayı vardı. Geçmişimizi geleceğe taşımak istedik. Dünyaya da 'Artık tatlı yiyin, tatlı konuşun. Biz kavga ile değil tatlılarla rekabet ediyoruz. Artık tatlı yeme zamanı, kavga etme zamanı değil' diyoruz. Türk tatlısının doğumda, ölümde, bayramda, özel günlerde yeri vardır. Biz de dünyaya en iyi tatlıyı model olarak gösterdik. 515 kilogram ile rekor kırıldı. Daha önceki rekorun iki katı bir ağırlıkta."

 

REKORUN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Moda Yönetim Kurulu üyesi Atilla Kanbur ise ekip olarak baklava hazırlamaya büyük gayret gösterdiklerini söyledi. Atilla Kanbur; “İlk başta hedeflerinin 250 kilogramın üzerine çıkmak olduğunu anlatan Kanbur, "500 kilogramın üzerine çıktık. 2.5 metre eninde 7.5 metre boyunda bir tepsi içerisinde yaklaşık 11 bin 800 dilim bulunuyor. Böyle bir rekora imza atmak bizim için bir ayrıcalıktı. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...