Mahçiçek: “İstanbul’da yeni bir dönem başlatan padişah”
Reklam

Mahçiçek: “İstanbul’da yeni bir dönem başlatan padişah”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İstanbul’un fethi nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında Fatih Sultan Mehmed’in büyük bir komutan olduğunu belirten Mahçiçek, “ Peygamberimizin övgüsüne mazhar olan komutan, Fatih Sultan Mehmed olmuştur” diyerek sözlerine şöyle devam etti.

30 Mayıs 2019 - 09:57

“Fatih Sultan Mehmed sadece bir padişah değildi. Büyük bir komutan, büyük bir devlet adamı, iyi bir öğrenciydi aynı zamanda. Öğrendiği ilimler, bilimler ve inancı kendisini İstanbul’un fethiyle muzaffer kılmıştır. Daha önceleri birçok kez İstanbul kuşatılmaya çalışılsa da, Peygamberimizin fethiyle müjdeleyip övdüğü komutan Fatih Sultan Mehmed olmuş ve fethiyle, karanlık orta çağ kapanmış yeni bir çağ açılmıştır.

İstanbul sadece bir şehir değil, medeniyetlerin beşiği ve kültürlerin başkentidir. Doğunun bilgeliği, batının teknoloji ve fenni bir arada harmanlandığı İstanbul, konumu itibarıyla büyük bir öneme sahiptir. Fatih Sultan Mehmed, birçok farklı milletin yaşadığı kentte, halkın fetihten sonra da kardeşlik ve barış içinde yaşayacaklarının garantisini vermiştir. O günden bugüne yüzyıllar geçmesine rağmen İstanbul bu kozmopolitan şehir olma özelliğini korumuştur.

Olmazları olduran, gemileri karadan yürüten padişah, gelecek nesillere de imkansız diye bir şey olmadığını göstermiştir. Bize düşen Sultan Fatih’e yakışır bir nesil olarak medeniyetimizi daha ileriye taşımaktır. Biz bu inançla çalışmalarımıza ve hizmetimize büyük bir aşkla devam ediyoruz. Eğitime, öğretime ve gençlerimize verdiğimiz destekle yarınlarımızı imar ederek, güçlü Türkiye için çalışıyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x