Mahir Ünal: “165 ülkede taşeronluk yapan FETÖ gençleri...
Reklam

Mahir Ünal: “165 ülkede taşeronluk yapan FETÖ gençleri ailelerinden kopardı”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, memleketi Kahramanmaraş’ta KSÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu ile Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nun eğitim, atölye ve laboratuvar binalarının temel atma törenine katıldı.

18 Haziran 2021 - 20:59

Onikişubat İlçesi Avşar Yerleşkesinde yapılan törende konuşan Mahir Ünal,  “Z kuşağını bu toprakların aidiyet, ruh, bilinç ve kültüründen uzaklaştıran akademisyenler ile 165 ülkede eğitim faaliyeti yürüterek gençleri aidiyetlerinden, ailelerinden koparan FETÖ terör örgütüdür. Bugün dünyanın karşı karşıya olduğu en temel tehdit, bedenleri bize ait, ama zihinleri siber egemenlerin küresel sermayenin kültürel içeriğiyle doldurulmuş nesillerle karşı karşıya kalma tehdidimiz var” dedi.

Ünal, konuşmasının devamında ise, “Ayrıca “Fas’ta bu Fetö’cülerin okul açmasına o dönem izin verilmiyordu. Devlet Başkanı diyor ki, bunların yanlış olduğunu şuradan anladım. Bunlar çocuklarımızı ailelerinden koparıyorlardı. İnançlarından, değerlerinden koparıyorlardı. Aidiyetlerini yok ediyorlardı. Onlara başka bir örgüt biçimi, başka bir kültür biçimi, başka bir inanç biçimi, başka bir aidiyet biçimi yüklüyorlardı. Bunun tehlikeli olduğunu fark ettim. O yüzden okul açmalarına müsaade etmedim. Ve biz sahiden gördük ki küresel sermayenin 165 ülkede taşeronluğunu yapan bu örgüt sahiden gençlerin kendi inançlarını başka bir forma, kendi aidiyetlerini başka bir biçime, aileleriyle olan ilişkilerini başka bir kopuşa götürüyordu. Üniversiteler kendi kültüründen, tarihinden, coğrafyasından, değerlerinden tiksinen, başka ülkelere hayran zihinlerin yeri olamaz” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”