Mahir Ünal ekibini açıkladı

Mahir Ünal ekibini açıkladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal ekibini açıklamadı.

20 Eylül 2018 - 05:11

Geçtiğimiz günlerde MYK sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanlığına getirilen Mahir Ünal’ın yardımcıları da belli oldu.

Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığına; Markar Esayan, Hüseyin Yayman, Mustafa Canbey, Orhan Miroğlu, Vedat Bilgin, Hatice Kübra Öztürk ve Emre Cemil Ayvalı getirildi.

Ünal, Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise “Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Tanıtım ve Medya Başkanlığı’nda birlikte çalışacağımız başkan yardımcılarımıza muvaffakiyetler dilerim, hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

MAHİR ÜNAL KİMDİR?

1 Temmuz 1966'da Kahramanmaraş Elbistan'da doğdu.

Akademisyen ve Siyasetçi; İlk ve ortaokul öğrenimini Elbistan'da tamamladıktan sonra eğitim hayatına İstanbul'da devam etti. 1984 yılında İstanbul Bahçelievler Koca Sinan Lisesinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini 1991 yılında bitirdi. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamladı. Aynı üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Anabilim Dalında doktora çalışmasına devam etmektedir.1992 yılında öğretmenlik görevine başladı. Öğretmenlik görevinin sonrasında kent çalışmaları, yerel yönetimler ve siyasal iletişim konularında danışmanlık hizmetleri verdi. 2005 yılında İTO'da müşavirlik, 2007-2009 yılları arasında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Özel bir üniversitede Davranış Bilimleri Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. Bir vakıf üniversitesinde MBA'da Örgütsel Davranış dersleri de verdi. 2003 yılında AK PARTİ Siyaset Akademisinde dersler verdi. 2004 yılından bu yana gerçekleşen tüm seçimlerde AK PARTİ seçim kampanyasını hazırlayan strateji ekiplerinde yer aldı. Irak, Malezya, Kıbrıs, Lübnan, Mısır gibi birçok ülkede seçim kampanyalarını yöneten strateji ekiplerinde görev aldı. 2009 yılında AK PARTİ 3. Olağan Büyük Kongresinde MKYK Üyeliğine seçildi ve AR&GE Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Aynı yıl AK PARTİ Siyaset Akademisi Koordinatörlüğünü üstlendi.24. Dönemde Kahramanmaraş Milletvekili seçildi. 2011 Genel Seçimlerinde Grup Başkanvekilliği görevine getirildi. 64. Hükümette Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapmıştır. AK Parti Tanıtım ve Medya'dan sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır. Arapça ve İngilizce bilen Ünal, evli ve 1 çocuk babasıdır.

 

MARKAR ESAYAN KİMDİR?

1969 İstanbul Şişli doğumlu Markar Esayan ilkokulu Bomonti Mıhitaryan, liseyi ise Özel Getronagan Ermeni Erkek Lisesi’nde okudu.

1995 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi lisans eğitimini tamamladı.

Yüksek lisansını Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler bölümünde yaptı. Master tezi "19. Yüzyıl Ermeni Gerçekçi Edebiyatı'nda Sınıf Çatışmaları, Burjuvazinin Doğuşu ve Modernite" başlığını taşıyan ve alanında bir ilk olan konuyu kapsıyordu. 1997 yılından beri aralıklarla yazdığı Agos Gazetesi'nde 2001 yılından itibaren Hrant Dink'in davetiyle “Dar Kapı” başlığı altında köşe yazıları kaleme almaya başladı. Esayan birçok sivil toplum örgütünde çeşitli projelerde çalıştı ve danışmanlık hizmeti verdi.

Hrant Dink'in 19 Ocak 2007 tarihinde elim bir suikasta gitmesiyle Dink sonrası Agos'un yayın hayatına devam edebilmesi adına Etyen Mahçupyan ile birlikte çalıştı. Dink'in birinci ölüm yıldönümünden sonra Agos'tan ayrıldı. Bir süre sonra yazılarına da son verdi.

2008 yılı baharından itibaren ise, Taraf gazetesinde çalışmaya başladı."Arada" başlığı altında köşe yazıları yazmayı sürdürdü. 15 Aralık 2012 tarihinde gazete yayın yönetmen ve yardımcısının ani ayrılığından itibaren gazetenin geçici yayın yönetmenliğini üstlendi. Daha sonra Oral Çalışlar ile birlikte, 25 Nisan 2013 tarihine kadar görevini sürdürdü. Gazete bu dönemde başlayan Çözüm Süreci'nde süreci destekleyen en etkili gazete olarak öne çıktı. Öyle ki Akil İnsanlar heyetine en çok üye veren gazete ünvanına sahip oldu.

Politik derin anlaşmazlıklar ve yayın işlerine müdahale nedeniyle tasfiyeye uğrayan grubun içinde yer aldı. Gazeteden ayrıldıktan sonra kendi web sitesinde özellikle Gezi krizi esnasında yazılarını aralıksız sürdürdü. 2013 yazından itibaren Yeni Şafak ve Daily Sabah gazetelerinde, Serbestiyet ve Turkey Agenda internet sitelerinde köşe yazmaya devam etti.

Aynı zamanda edebiyatçı olan yazarın ilk romanı, “Şimdinin Dar Odası” 2004 İnkılâp Kitabevi Büyük Ödülü’nü kazandı ve 2005 yılında okuyucuya ulaştı. İkinci ve ilk romanın devamı olan romanı "Karşılaşma" ise Ekim 2007'de okuruyla buluştu. Üçüncü romanı Jerusalem ise 2011 yılında Timaş yayınevinden çıktı.

Markar Esayan İngilizce ve Ermenice dillerini konuşup yazabilmektedir.

Kitaplar

* "Şimdinin Dar Odası", İnkılap Kitabevi, Şubat 2005

* "Karşılaşma", Hayykitap, Eylül 2007

* "Jerusalem", Timaş Yayınları, Haziran 2011

* "Dünyayı Durduran 60 Gün", Cemil Ertem ile birlikte, Etkileşim Yayınları, Ağustos 2013

* "İyi Şeyler", Etkileşim Yayınları, Kasım 2013

 

HÜSEYİN YAYMAN KİMDİR?

Hüseyin Yayman, 1969 yılında Hatay’ın Kırıkhan İlçesi'nde dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitiren Yayman, daha sonra Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde yüksek lisans yaptı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde “Türkiye’nin İdari Reform Tarihi” isimli doktora teziyle unvanını aldı.

Doktora tezini tamamladıktan sonra bir süre ANAR ve SETA'da danışman ve araştırmacı olarak görev yaptı.

Doç. Dr. Hüseyin Yayman Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde öğretim üyeliği yaptı. Köşe yazarlığı da yapan Yayman, Hükümet tarafından başlatılan “Çözüm Süreci” kapsamında “Akil İnsanlar Heyeti”nde de yer aldı.

7 Haziran seçimleri öncesinde milletvekili adayı olabilmek için akademik görevinden istifa etti. 7 Haziran'da AK Parti'den vekil seçilen Yayman, 1 Kasım seçimlerinde milletvekili adayı gösterilmedi.

 

MUSTAFA CANBEY KİMDİR?

1975 yılında Balıkesir’in İvrindi ilçesinde doğdu. 1993 yılında Balıkesir İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü kazandı. Aynı Üniversitenin Halkla İlişkiler Bölümü’nde Yüksek Lisansını tamamladı. Siyasal İletişim üzerine okumalar yapan Canbey, “Liderlerin Markalaşması Üzerine Bir Analiz”konulu tez çalışması yaptı. Canbey, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü’nde halen doktora öğrencisi olarak akademik çalışmalarına devam etmektedir.

15 yıllık gazetecilik tecrübesi bulunan Canbey, Türkiye Çocuk Dergisi, Kanal 7,Milli Gazete, Yeni Şafak gazetelerinde Muhabir, İstihbarat Müdürü ve Yazar olarak çalıştı. Bir süre Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un basın Danışmanlığını yapan Canbey, şu anda Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Canbey, AK Parti 27.dönem Balıkesir milletvekili adayı olarak gösterilmiştir.

2003 yılında evlenen Canbey, biri erkek, diğeri kız iki çocuk babasıdır.

 

ORHAN MİROĞLU KİMDİR?

Orhan Miroğlu, (d. 1953; Midyat, Mardin, Türkiye) Kürt asıllı Türk siyasetçi, gazeteci ve yazar.

Gençlik seneleri Batman ve Diyarbakır şehirlerinde geçti. 1970-1980 yılları arasında demokratik gençlik hareketi içinde bulundu.

1980 senesinde Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü'nden mezun oldu.

Bir senelik öğretmenlik görevinde bulundu. 12 Eylül 1980 askerî darbesinden sonra tutuklanarak Devlet Güvenlik Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Türkiye Kürdistanı Sosyalist Partisi davasından 15 yıl mahkûmiyet cezasına çarptırıldı ve Diyarbakır Cezaevine gönderildi.

1988 yılında cezaevinden tahliye edildi. 1995 senesine kadar siyasi yasaklıydı. 1999 yılından bu yana önce HADEP, DEHAP ve Demokratik Toplum Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Radikal İki, Ülkede Özgür Gündem, Özgür Politika ve BirGün'de köşe yazarı olarak görev aldı.

Taraf gazetesinde "Yüzleşme" adlı köşesinde yazan Miroğlu 3 Eylül 2012 tarihinde Taraf gazetesinden yazısı yayınlanmadığı gerekçesi ile ayrılmıştır.

Orhan Miroğlu, Aralık 2012 itibarıyla Star gazetesinde yazmaya başlamıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Yazar, yazdığı yazılardan dolayı ölüm tehditleri almıştır. Miroğlu, 6 Eylül 2010 tarihli Taraf'taki köşesinde kendisini kimliği belirsiz bir kişinin ölümle tehdit ettiğini duyurdu.

Ayrıca Kasım 2010 tarihinde HPG Online adlı web sitesinde Toprak Cemgil tarafından yazıda Miroğlu için "Bıçağın altında dolaşıyor [...] sözün özü böyle giderse kırmızı kalemle çekilen bir çizgi devreye girer! Miroğlu da mortoğlu olur bu toprakların tarihinde!" dendi.

7 Haziran 2015 Genel seçimlerinde de AKP den Mardin Milletvekili seçilmiştir.

Kitapları

Dıjwar – Onlara Dair Her Şey

Çapraz Ateşte İki Halk: Türkler ve Kürtler – Yeni Jeopolitika ve Nasyonalizm

O'na Zarfsız Kuşlar Gönderin

Kuşatmadan İnfaza Musa Anter Cinayeti

 

VEDAT BİLGİN KİMDİR?

Vedat Bilgin (22 Eylül 1954, Aydıntepe, Bayburt, Türkiye) Profesör Dr., Türk akademisyen, Bürokrat, Yazar.

1954’te Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde doğan Vedat Bilgin ilk, orta ve lise eğitimini aynı şehirde tamamladı. 1974 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi’ne girdi. Lisans eğitimini dereceyle bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde yüksek lisans ve doktora çalışmaları yaptı.

Üniversite öğrenciliği esnasında Genç Arkadaş Dergisini ilk kez çıkardı. 1982’de asistanlık sınavını kazanarak Selçuk Üniversitesi’ne Prof. Dr. Erol Güngör'ün asistanı olarak girdi. Hocası Prof. Dr. Erol Güngör’ün vefatıyla birlikte 1984’te tekrar sınava girerek, Gazi Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı ve devamında öğretim üyesi olarak görevine devam etti. Türkiye Günlüğü Dergisi Kurucu Yönetiminde yer aldı. 1995’te İngiltere’de York Üniversitesi’nde post-doktora çalışması yaptı.

2000 yılında Başbakanlık Başdanışmanı görevinde bulunduktan sonra TC. Devlet Demiryolları Genel Müdürü oldu. Bu dönemde Türkiye'de üretilen ilk modern tren yolu rayı üretimini başlattı. Ayrıca Türkiye'de ilk hızlı tren olarak günümüzde faaliyetine devam eden Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren Yolu Projesini 2002 yılında başlattı. 2003’te bu görevinden kendi isteğiyle ayrılarak üniversitedeki görevine döndü.

Gazi Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi Bölümü'nde akademik hayatına devam ederken 2006 yılında misafir öğretim üyesi olarak gittiği Michigan Üniversitesi’nde “Ortadoğu’da Modernleşme Sorunları” konulu uluslararası çalışmada yer aldı.

Prof. Dr. Vedat Bilgin, 2011 yılından bu 2015 yılına kadar Gazi Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi Bölüm Başkanı olarak akademik hayatını sürdürdü aynı zamanda 2014 yılından 2015 yılı arasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı olarak görev yaptı.

Ayrıca Gazete Habertürk, Bugün gazetesinde ve Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır. Köşe yazılarına Akşam gazetesinde devam etmektedir.

Prof. Dr. Vedat Bilgin, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından belirlenen "Yılın yazar, fikir adamı ve sanatçıları"nda 2013 yılının Basın Fikir Yazarı ödülünü kazanmıştır.

Milletvekilliği

Hiçbir partinin tek başına iktidar olmak için gereken sandalye sayısına ulaşamadığı Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ankara milletvekili olarak meclise giren Vedat Bilgin, Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar AK Parti Ankara ikinci bölge milletvekili seçildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesidir. Ayrıca 26. dönemde Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

 

HATİCE KÜBRA ÖZTÜRK KİMDİR?

1977 Ağrı Doğubayazıt doğumludur. İlköğretimi Ağrı’da, lise tahsilini İstanbul Kadıköy İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla  İlişkiler ve Tanıtım Bölümünü bitirdi. İstanbul Üniversitesi İslam Tarihi Ve Sanatları Anabilim Dalında yüksek lisans yapan Öztürk, ikinci üniversite olarak da İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümünden mezun olmuştur.

Bayrak Radyo’da “Gökkuşağı” adlı programla başladığı meslek yaşamına Kanal 7 TV'de, “Gezi Notları, Hafta Sonu Haberleri” programı,

Kanal 7 internet haber editörü olarak devam etti.

Sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesinde sırasıyla Halkla İlişkiler Koordinatörü, Dış İlişkiler Koordinatörü olarak çalıştı.

2001 yılında AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Kurucu Üyeliği ile başlayan siyasi hayatı, 2005 yılından itibaren Genel Merkez Kadın Kolları 1. 2. 3. Olağan Kongresi ile MKYK üyesi seçilerek Ar-Ge Birim Başkanı olarak devam etti. Sonrasında 25. ve 26. dönem İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı oldu.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Koordinasyon Kurulu üyesi olup engelliler alanında ulasal ve uluslararası arenada çalışmaları gönüllü olarak yürütmektedir. 2017  tarihi itibari ile AK Parti Genel Merkez Karar  Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiş olup, Genel Merkez Tanıtım  ve Medya Başkanlığında başkan yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

 

EMRE CEMİL AYVALI KİMDİR?

10/04/1988 İzmir doğumludur. İlköğretimini Aliağa Gazi İlköğretim Okulunda, Ortaöğretimini Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesinde, lisans eğitimini 9 Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İktisat Bölümünde tamamlamıştır.

İlk siyasi deneyimini 2006 yılında AK Parti Karşıyaka İlçe Gençlik Kollarında yaşamış, burada önce İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ardından da sırasıyla Ar-Ge, Tanıtım ve Medya, Siyasi ve Hukuki İşlerden sorumlu ilçe başkan yardımcılıkları görevlerinde bulunmuştur.

3 Şubat 2008 tarihinde İl Gençlik Kolları 2. Olağan kongresinde Başkan Adayı Hamza Dağ'ın listesinden İzmir İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi seçilmiş ve 2009-2011 yılları arasında Üniversitelerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini icra etmiştir.

2011-2012 yılları arasında İzmir İl Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığını yürütmüştür. 29 Nisan 2012'de Genel Merkez Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresi'nde MKYK Üyesi seçilmiştir. 2013 yılının Eylül ayından bu yana Halkla İlişkiler Başkanlığını yürütmektedir. İngilizce bilmektedir.

Ak Parti 27. dönem İzmir 1. bölge 6. sıra milletvekili adayıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x