Maraş basını büyük gelişme gösterdi

Maraş basını büyük gelişme gösterdi

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca, Türkiye ile paralel olarak son 15 yılda Kahramanmaraş basının da çok büyük bir gelişme gösterdiğini söyledi.

16 Mart 2017 - 12:17

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından Kahramanmaraş’ta düzenlenen etkinlikte ev sahibi olarak konuşan Karaca, Kahramanmaraş’ta basın yayın organlarının sayısının artmasını sevindirici bulduğunu söyledi. Genel Müdür Mehmet Akarca, “Sayın Bakanımızın talimatları üzerine Kahramanmaraş'ımızda Adıyaman, Malatya, Urfa, Gaziantep ve Kilis'te görev yapan gazeteci arkadaşlarımızla bir araya geldik. Kahramanmaraş'a daha önce de geldim. Bundan 37 yıl önce Kahramanmaraş'ın kurtuluş etkinlikleri için gelmiştim. Şimdi geldiğimde gördüm ki çok büyük değişimler yaşamış bir şehrimiz. Tıpkı Türkiye'de olduğu gibi! Basın da çok büyük bir gelişme gösterdi. Eskiden çok azdı. Şimdi ise medya organlarının sayısının bugün arttığını görüyoruz” dedi.

Medya sayesinde Türkiye'de neler olup bittiğini herkesin gayet yakından takip ettiğini belirten Akarca, “Dünyada neler olup bittiğini yakından takip ediyoruz. Fakat örnek öyle görünüyor ki Avrupa'nın en azından sağduyulu kamuoyu, Türkiye’de ne olup bittiğini takip etme imkânı bulamıyor” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’nin son 15 yılda müthiş bir atılım yaptığını vurgulayan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca, bu gelişmenin yurtdışında Türklere yöneltilen sorulardan da fark edildiğini kaydetti. Akarca, şöyle konuştu: “Bir örnek vermek istiyorum: Eskiden Avrupa'ya gittiğinizde, dünyanın çeşitli ülkelerine gittiğinizde bizi çok zor durumda bırakacak sorular sorarlardı. Derlerdi ki sizin ülkenizde karakolda insanları dövüyorlar. Söyleyecek bir laf bulamazdık. İşte kıvırmaya çalışırdık. Askere gittiğinizde dayak yiyormuşsunuz diyorlardı. Birkaç cümleyle geçiştirip gidiyorduk. Sizin ülkenizde özgürlük yok mu, diye sorarlardı. Biz de kem küm ederdik. Sizin ülkenizde siyasi kuvvetler her zaman yönetime müdahale ederlermiş, darbe yaparlarmış, demokrasi hep kesintiye uğruyormuş derlerdi. Ama bugün görüyoruz ki eskiye nazaran şu 15 yılda yapılan atılımlarla insan hakları, demokrasi noktasında, yatırımlar anlamında çok büyük gelişmeler gördük. Mesela biz dünyanın en önemli projesini gerçekleştiriyoruz, AFAD aracılığıyla!” Türkiye'nin 3 milyondan fazla mülteci ağırladığını hatırlatan Genel Müdür Mehmet Akarca, “Dünyanın hepsinin bir araya gelip yapamadığını biz, Türkiye olarak tek başımıza yapabiliyoruz. Kanada başbakanı ülkesinde bir tane mülteci kabul ettiği zaman o Kanada Başbakanı bir mültecinin yanağını okşadığı zaman tüm dünyada gazetelerin birinci sayfasında yer alıyordu. Türkiye 3 milyondan fazla mültecinin barınma, eğitim, sağlık gibi tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Fakat dünyanın yeteri kadar bilmediğini ya da bilmek istemediğini görüyoruz” şeklinde konuştu. (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Görgel: “Tarihi Yapılarımızı Hızlıca Ayağa Kaldıracağız”
Görgel: “Tarihi Yapılarımızı Hızlıca Ayağa...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın