Maraş Fındığı kapış kapış satılıyor!

Maraş Fındığı kapış kapış satılıyor!

Kahramanmaraş’ta Cumartesi günleri açılan pazarda en çok rağbet gören ürünlerden biri de Maraş fındığı oldu. Kahramanmaraşlıların yoğun ilgi gösterdiği Kalekaya fındığı, lezzet itibarıyla Karadeniz fındığının pabucunu dama attı.

27 Kasım 2017 - 19:28

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine bağlı Kalekaya ve Sadıklı mahallelerinde yaklaşık 10 yıl önce başlayan fındık yetiştiriciliği, Kahramanmaraş’ta bir sektöre daha hareketlilik kazandırdı.

Özellikle pazarlarda müşterisiyle buluşan Maraş fındığı kapış kapış satılıyor. Kahramanmaraşlı vatandaşların yerli fındığa yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Cumartesi Pazarı esnaflarından Duran Gümüş, “Ben yerli fındık üreticilerimizden fındığı toptan alıp burada Maraşlı hemşerilerimize sunuyorum. Maraş fındığı çok lezzetli. Yağlı bir fındık. Kahramanmaraşlılar, Karadeniz fındığına oranla Maraş fındığını daha çok tercih ediyor” dedi.

Yerli fındığın kapış kapış satıldığını dile getiren Gümüş, hem lezzet hem de uygun fiyat bakımından Maraş fındığının daha çok tercih edildiğini belirterek; şu değerlendirmelerde bulundu: “Satışlar çok güzel! Maraşlı vatandaşlar, yerli fındığı büyük ilgi gösteriyor. Kilogramını 15 ile 20 liradan satıyoruz. Maraş’ta bundan 10 yıl önce fındık dikilmeye başlandı. Karadeniz’den getirilen fındıklar Kalekaya ve Sadıklı mahallelerinde yerini sevdi. Bu bölgedeki üreticilerimiz, fındıktan çok büyük verim aldığı için daha geniş alanlara fındık dikmeye başladı. Dolayısıyla fındık, bu bölgelerin tek geçim kaynağı oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Çocuklarda beyin tümörünün ilk sinyali olabilir!
Çocuklarda beyin tümörünün ilk sinyali olabilir!