Maraş motifleriyle hediyelik eşyaları süslüyorlar

Maraş motifleriyle hediyelik eşyaları süslüyorlar

Kahramanmaraş’ta büyük bir eksiklik olan Maraş motifli hediyelik eşya üretimine yönelen Ser-Art firması, Serigrafi ve gravür baskı ile Kahramanmaraş’ın simgesi haline gelen coğrafi işaretli marka ürünlerle tablo, kalemlik gibi onlarca hediyelik eşyayı süslüyor.

26 Ekim 2017 - 16:36

Kahramanmaraş motifli ürünlerin resmedildiği hediyelik eşya sektöründe büyük bir açıklık olduğunu gözlemledikten sonra bu ürünlerin imalatına yöneldiklerini belirten Ser-Art firma Temsilcisi Fikret Yılıdır, “Kahramanmaraş’ta Ser-Art firmasıyla hizmet veriyoruz.

Serigrafi ve gravür baskı işleri yapıyoruz. Hediyelik eşya üzerine Maraş motiflerinin baskısını yapıyoruz. Hediyelik eşyalarımızın üzerine özellikle Kahramanmaraş’ın kültürü, etnolojik yapısı ve coğrafi işaretleri taşıyan motiflerle hediyelik eşyaları süslüyoruz” dedi.

Gelişmiş ülkelerde ve şehirlerde hediyelik eşyalar üzerine yapılan baskıların ilgi gördüğünü ifade eden Yılıdır, Kahramanmaraş’ta böyle bir eksikliği hissettikleri için Maraş motifli hediyelik eşya üretimine başladıklarını aktaran Yılıdır, şöyle konuştu: “Bu ihtiyacı karşılamak için şehrimizde ve Türkiye’de hediyelik eşya üzerine hizmet veriyoruz. Mesela örnek verecek olursak İtalya’ya gidenler Pizza Kulesi, Paris’e gidenler Eyfel Kulesi’nin tasarlanmış hediyelerini alıp dönüyorlar. Şehrimize gelen insanların da bu tür hediyelik eşyalara ihtiyaç duyduklarını bu eşyalardan aldıklarını gözlemliyoruz. Bu alanda yapılan tahlillerimiz var. Tahlillerimiz sonucu bir boşluk olduğunu gördük. Bir sürü hediyelik eşyanın imalatını yapmaya giriştik. Elimizde bu alana yönelik çeşitli ürünlerimiz var.” Kahramanmaraş’ın halk kahramanı olarak bilinen Sütçü İmam ögeli içerisinde Ulucami, Kahramanmaraş kalesi ve taş köprüyü de barındıran coğrafi işaretli ve kültür barınaklı bir tablo imalatı yaptıklarını kaydeden Yılıdır, şunları söyledi: “Buna ilaveten kalemlik olarak tasarladığım içerisinde yine coğrafi işaretler barındıran Taş Medrese, Ulucami, Ceyhan Köprüsü ve konakların olduğu bir çalışmamız mevcut. Kitap ve Kültür Fuarına katılım gayet iyiydi. Halkın ilgisi de çok yoğundu. 2 hafta önce zaten Ankara’da düzenlenen Kahramanmaraş tanıtım günlerine katılmıştık. Gerekli ilgiyi gördü, yapılan ürünler büyük bir ilgi gördü. Oraya da katıldık. Maraş’ın coğrafi işaretlerini barındıran tabloyu herkesin beğenisine sunduk. Olumlu tepkiler aldık bundan. Bu alanda şehri simgeleyen ciddi bir ürünün olmaması bizim imalatını yaptığımız ürünlere ilgiyi artırdı. Bir de ürünü alıp gidenin kullanması gördüğü zaman burayı hatırlaması gerekir zaten.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x