Maraş’ta çipli kimlik mesaisi başladı

Maraş'ta çipli kimlik mesaisi başladı

Yeni yılla birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da çipli kimlikler için müracaatlar alınmaya başladı.

03 Ocak 2017 - 10:48

Kahramanmaraş’ta, yeni yılın ilk mesai gününde sabah saatlerinde yüzlerce vatandaş, çipli kimlik başvurusu yapmak için Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçe Nüfus Müdürlüklerine koştu.

Akşama kadar yoğunlukları süren Onikişubat ve Dulkadiroğlu Nüfus Müdürlüklerinde, randevu alarak ve istenilen belgelerle gelen vatandaşlar, çok beklemeden işlerini halletti. Hazırlıksız yakalanan ya da bilgi almak için gelenler ise uzun süre sıranın kendisine gelmesini bekledi.

Çipli kimlikler için son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf, kimlik yerine geçen ve kimlik tespitine yarayan pasaport, ehliyet, eski kimlik belgelerle beraber randevulu veya randevusuz Onikişubat ya da Dulkadiroğlu İlçe Nüfus Müdürlüklerine başvurmak yetiyor. Vatandaşlar, randevu için 199 nolu telefon hattını arayabiliyorlar. Yeni kimliklerini almak için 15 yaş üzerindeki vatandaşların bizzat kendileri, 15 yaş altındakiler veli ya da vasi kanalıyla müracaat yapabiliyor. 15 yaş üstünde eski kimliklerinde fotoğraf bulunmayan vatandaşlar ise ikamet ettikleri mahallenin muhtarından aldıkları talep belgesiyle Nüfus Müdürlüklerine gitmesi gerekiyor. Yeni kimlik kartı için başvuru yapanlardan bir defalığına 16 lira ücret talep ediliyor. Yeni kimliklerin kaybedilmesi halinde ise bu ücret 32 liraya çıkıyor. Yeni kimliklerin geçerliliği ise 10 yıl sürüyor. (HABER- FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç evin çatısına uçtu
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç evin çatısına uçtu