Maraş’ta girişimci ailesi genişliyor!

Maraş’ta girişimci ailesi genişliyor!

Kahramanmaraş’ta 29 girişimci daha KOSGEB aracılığıyla aldıkları eğitim sonrası hak ettikleri girişimcilik belgesini dün aldılar. Kendi işyerini kurmak isteyen yeni girişimcilere; KOSGEB Kahramanmaraş Şubesinde dün gerçekleştirilen son eğitimlerinin ardından pasta kesimi yapıldı.

15 Ekim 2017 - 03:51

Pasta kesimi sonrası gazetecilere girişimcilik eğitimi hakkında bilgi veren KOSGEB İdaresi Başkanlık Müşaviri Ahmet Alperen, KOSGEB olarak girişimcilik alanında verdiğimiz eğitimlerden bir tanesini en son olarak 13 Ekim 2017 tarihinde Kahramanmaraş KOSGEB Müdürlüğü eğitim salonlarında vermiş bulunmaktayız. Bu eğitime 29 arkadaşımız fiilen katıldılar. Belge almaya hak kazandılar, pazartesinden itibaren işlerini kurabilecekler” dedi.

Girişimcilik belgesinin ömür boyu geçerli olacağını kaydeden Alperen, şöyle konuştu: “Bildiğiniz gibi bu belge ömür boyu geçerli bir sertifikadır. Bu eğitime katılan arkadaşlarımız; eğitimlerine göre kendi bilgi birikimlerine göre kendi iş yerlerini kuracaklar. Umuyorum ki gelecekte Kahramanmaraş ve civarında çok faydalı işler kurarlar. Şu anda 10’a yakın arkadaşımızın iş yerleri hazır gibi! Diğer arkadaşlarımız da uygun fırsat bulduklarında işlerini kuracaklardır. Kahramanmaraş’ımıza hayırlı olmasını Mevla’mdan niyaz ediyorum. İyi işler yapmalarını diliyorum. Kendilerine, ailelerine, yörelerine faydalı olmalarını da diliyorum. Yanlarında en az 3-5 insan çalıştıracaklarına inanıyorum. Hem istihdam açısından hem katma değer açısından, hem işsizlik açısından çok faydalı bir eğitim oldu. Gelecekte güzel güzel işletme kurmalarını, işletme sahibi olmalarını diliyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın