Maraş’tan dünyaya çizgi film ihracatı

Maraş’tan dünyaya çizgi film ihracatı

Kahramanmaraş’ta 2012 yılında animasyon ve çizgi filmine yönelen Girişimci Mustafa Karayer, 5 yıllık zaman sürecinde birçok ülkeye çizgi film ve animasyon hizmeti vermeye başladı. Karayer’in üzerinde çalıştığı son proje ise TRT Çocuk kanalında yayınlanmaya başlanan Akıllı Tavşan Momo adlı çizgi film oldu.

17 Şubat 2017 - 13:01

Tamamı Kahramanmaraş’ta hazırlanan Akıllı Tavşan Momo filmi, geçtiğimiz haftalarda ilk defa minik izleyicileriyle buluştu. TRT Çocuk ekranlarında yayınlandığı ilk günden itibaren çocukları ekrana kilitleyen Akıllı Tavşan Momo’nun ilk sezonunda 13 bölüm yer aldı. İlgiyle izlenen çizgi filmin talep görmesi firmayı harekete geçirdi. Firma TRT Çocuk ile ikinci sezon için de anlaştı. Ve hızlı bir şekilde ikinci sezonun çalışmalarına başladı.

Kahramanmaraş’ta 2D ve 3D animasyon filmleri hazırlayarak dünya pazarına sunan Naya Medya, aynı zamanda Kahramanmaraş’ta yeni bir sektörün de öncülüğünü yaptı. Şirketin Genel Koordinatörü Yunus Emre Günaydın, yerli ve yabancı onlarca kişiye istihdam sağladıklarını ve yüzlerce kişiyi animasyon alanında eğittiklerini söyledi.

Bir taraftan TRT Çocuk kanalına Akıllı Tavşan Momo filmini hazırlarken bir taraftan da alt yapıyı güçlendirmek adına yeni animatörler yetiştirdiklerini belirten Günaydın, “Eğitim verdiğimiz bu kardeşlerimiz, bu işi öğrendikten sonra asla işsiz kalmazlar.  Bu meslekte Türkiye’deki çok sayıda şirket iş bilen personel aramakta ve mevcut olan personel yetersiz kalmaktadır. Bu eğitimi alan çalışanlarımızla TRT Çocuk televizyonuna çizgi film hazırlıyoruz. Çizgi filmimizin ilk sezonu hedefi kitlemiz tarafından çok sevildi. Biz de ikinci sezonun yapımına başladık”  dedi.

İşinde uzman olan bu ekiple 2D, 3D animasyon reklam tanıtım işleri yaptıklarını kaydeden Genel Koordinatör Günaydın,  şöyle konuştu: “Dünya sinemalarında devasa bütçeli animasyon filmlerini yapabilecek kadar teknik donanımımız var. Bu zamana kadar Avrupa ve Amerika’da çok profesyonelce hazırlanan filmlerin yüzde 100’ünü Kahramanmaraş’ta hazırlayabiliyoruz. Şehrimizin en büyük camisi olan Abdülhamit Han Camiinin animasyon tanıtım filmini de biz yapmıştık. Şu an TRT’ye Akıllı Tavşan Momo filmini yapıyoruz. Bir taraftan da sinema filmleri için hazırlık yapıyoruz. Türkiye’de bu zamana kadar yapılmayan 3D Reel Animasyon Filmi alanında projelerimiz var. Maneviyatı ön planda tutulan 36 Osmanlı Padişahının hayatı, Kahramanmaraş’ın Kurtuluşu ve Sütçü imamın hayatı gibi projelerimiz de devam ediyor.”

Kısa bir süre öncesine kadar Türkiye’nin animasyon filmi ihtiyacını yabancı firmalardan karşıladığını aktaran Günaydın, şu anda başta TRT çocuk olmak üzere birçok çocuk kanalının animasyon film ihtiyacını yerli firmalardan Türkiye’de karşıladığını bildirdi. Günaydın, şunları söyledi: “Çocuğa eğitici yönden başarılı ürünler sergilemek için aldığımız danışmanlık hizmetleri sayesinde senaryomuz üretilmeden inceleniyor, terbiye değerlendirmesi yapılıyor. Senaryo yazım aşamasında iken çocuk eğitimi noktasında başvurabileceğimiz bütün ahlaki ve kültürel değerlerimiz incelenerek senaryomuz oluşturuluyor. Kahramanmaraş’ta ürettiğimiz animasyon filmlerine empoze ettiğimiz Türk kültürünü bu animasyon filmleri aracılığıyla dünyaya pazarlıyoruz .” (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yüzlerine Tükürmek Lazım Ama...
Yüzlerine Tükürmek Lazım Ama...