Mart ayında ekonomi dünyasında neler öne çıktı?
Reklam

Mart ayında ekonomi dünyasında neler öne çıktı?

Medya Takip Merkezi (MTM), Ekonomi Gazetecileri Derneği için yaptığı araştırmada Mart ayının ekonomi başlıklarını açıkladı. Rapora göre, dolar kuru, ekonomi gündemini meşgul eden konuların başında geldi. MTM’nin raporuna göre istihdam ve ihracat ise listenin üst sıralarında yer alan diğer ana başlıklardı. İşte araştırmanın detayları…

11 Nisan 2019 - 03:18

MTM’nin Ekonomi Gazetecileri Derneği için yaptığı araştırmada, Mart ayının ekonomi başlıkları belirlendi. 221 bin 981 haberde ele alınan dolar kuru, Mart ayında en çok gündeme gelen ekonomi konusu oldu.

“İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ 2019”UN OLUMLU ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLADI

25 Şubat 2019 tarihinde “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası başlatılmıştı. Kampanyanın ardından her ildeki oda ve borsa bünyesinde, destek ve teşvik tanıtım merkezleri kurularak kampanyaya geniş katılım için çalışmalar yürütüldü. İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, İstihdam Seferberliği 2019 kampanyasının olumlu etkilerinin görülmeye başladığını belirterek, "İlk veriler olarak ifade etmeliyim ki en başarılı yılımız olan 2018'in Mart ayına göre baktığımızda yüzde 10 daha fazla istihdam gerçekleştirdik." dedi.

Yerel seçimler öncesinde siyasilerin seçim vaatleri arasında da sıkça kendine yer bulan istihdam konusu, MTM’nin raporuna göre 139 bin 685 haberle konuşuldu.

İHRACAT RAKAMLARI MORAL VERMEYE DEVAM EDİYOR

Türk ekonomisinin en önemli güç kaynaklarından biri haline gelen ihracat, Mart ayının en önemli gündem maddelerinden bir diğeriydi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada, Genel Ticaret Sistemi'ne (GTS) göre Mart’ta ihracatın yüzde 0,5 artışla 16 milyar 334 milyon dolar olduğunu; 2019’un ilk çeyreğinde de Türkiye tarihinin en yüksek ihracat rakamı olan 44 milyar 567 milyon doların yakalandığını bildirdi.

Mart ayında lider sektör 2,9 milyar dolarla otomotiv; en çok ihracat gerçekleştiren iller ise İstanbul, Bursa ve Kocaeli oldu. MTM’nin raporuna göre ihracat konusu ekonomi gündeminde 113 bin 873 haberle yer aldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x