Mart ayında en çok Beşiktaş’ta yaşanan gelişmeler konuşuldu

Mart ayında en çok Beşiktaş’ta yaşanan gelişmeler konuşuldu

Medya Takip Merkezi (MTM), Türkiye Spor Yazarları Derneği için hazırladığı Mart ayı raporunu açıkladı. Son bir ayda spor gündeminin öne çıkan başlıklarının yer aldığı araştırmanın detayları şöyle…

08 Nisan 2019 - 12:27

MTM’nin sporun nabzını tuttuğu araştırmaya göre, Mart ayında en çok Beşiktaş kulübüne dair haberlerin medyada yer aldığı belirlendi. Dünya Beşiktaşlılar Günü olarak bilinen 19 Mart'ta, siyah beyazlı takıma gönül vermiş tüm taraftarlar büyük bir coşku yaşadı. Türkiye’nin farkı noktalarında çeşitli etkinliklerle kutlanan güne dair medyada pek çok haber yansıması bulundu. Beşiktaş’tan sonra 67 bin 522 haberle medyada en çok yer alan takım ise Galatasaray…

Beşiktaş gündemin gözdesi oldu

Hedefini Şampiyonlar Ligi'ne katılmak olarak belirleyen Beşiktaş’ta gelecek sezon takımı büyük ölçüde gençleştirme ve yüksek ücretli futbolcular ile yollarını ayırma planlarının konuşulduğu olduğu öğrenildi. MTM’nin raporuna göre Beşiktaş hakkında Mart ayında toplam 71 bin 724 haber bulunduğu tespit edildi.


Burak Yılmaz kaptan olma yolunda…

Ara transfer döneminde Beşiktaş'ın kadrosuna kattığı ve siyah beyazlı takımda ikinci dönemini yaşayan Burak Yılmaz, geçtiğimiz ay sergilediği performansla göz doldurdu. Yılmaz’ın ligin en golcü yerli oyuncusu durumunda olması taraftarın ve yönetimin yüzünü güldürdü. Kısa sürede yakaladığı başarılı performansın yanı sıra milli formayı da kapan Burak’ın, Beşiktaş’ta birinci kaptan pozisyonuna geçeceği öğrenildi. Onun ardından ise Oğuzhan Özyakup’un ikinci, kalması durumunda ise Adriano’nun üçüncü kaptan olacağı konuşuluyor. Mart ayında 9 bin 428 haberle konuşulduğu belirlenen Burak Yılmaz, en çok konuşulan futbolcular listesinin birinci sırasında yer aldı.


A Milliler’in başına Şenol Güneş getirildi

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre Şenol Güneş A Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevine getirildi. TFF Yönetim Kurulu, 1 Haziran 2019 tarihinden itibaren göreve gelecek olan Şenol Güneş'le 4 yıllığına anlaştığını belirtti. Milli Takım'ın başında en az 10 maça çıkan teknik direktörler arasında galibiyet yüzdesi en yüksek 3. teknik direktör olan Güneş, kırmızı beyazlıların Mart ayında oynadığı, Arnavutluk ve Moldova karşılaşmalarında takımın başında yer aldı.

Sezon sonuna kadar Beşiktaş'taki görevine devam edeceği öğrenilen deneyimli teknik adamın hakkında Mart ayı boyunca medyada 35 bin 064 haber yer aldı.


Mart ayının en çok konuşulan kulüp yöneticisi Fikret Orman oldu

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, sezon sonunda milli takımın başına geçecek Şenol Güneş’in yerine getirilecek teknik direktör konusunda "İlk tercihimiz yerli teknik direktör. Yeni hoca yabancı da olabilir ama isteğimiz yerli hoca olması yönünde" ifadelerini kullandı. Mayıs ayında yapılacak seçimli olağan genel kurulda tekrar adaylığını koyacağı kesinleşen Orman’ın yanı sıra Serdar Bilgili ve Ahmet Nur Çebi’nin de aday olacağı, iddialar arasında yer aldı. Tekrar seçilmesi durumunda Beşiktaş’ın yeni teknik direktörünü hemen belirlemeyi planlayan ve bunun için görüşmelere başladığı öğrenilen Fikret Orman, MTM’nin Mart ayı raporuna göre medyada 11 bin 392 haberle adından söz ettirdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü