Mavi kapak 2 kişiye daha umut oldu

Mavi kapak 2 kişiye daha umut oldu

Kahramanmaraş’ta topladığı mavi kapakla 5 binden fazla tekerlekli sandalye dağıtan Kadir Gülmezoğlu, dün 2 yatalak hastanın daha yüzünü güldürdü.

07 Temmuz 2017 - 04:42

Topladığı mavi kapakları tekerlekli sandalyeye çevirerek ihtiyaç sahiplerine hediye eden Gülmezoğlu, dün Kanuni Mahallesinde astım hastası İbrahim Çokak ve Eyüp Sultan Mahallesi’nde felçli olduğu için yatağa mahkûm olan Ahmet Düzgün’ün ailelerine tekerlekli sandalyelerini takdim etti.

Vatandaşları mavi kapak noktasında daha duyarlı olmaya davet eden Gülmezoğlu, “Bugün iki tane hastamızı ziyaret ettik. Siz duyarlı kardeşlerimiz sayesinde toplamış olduğumuz mavi kapaklarla bu tarz ihtiyaç sahibi hastalarımızı ziyaret ediyoruz. Sebep olanlardan Allah razı olsun. Ben duyarlı vatandaşlarımdan şunu rica ediyorum: Bu kapakları tane tane toplayalım arabalara çevirelim. İhtiyaç sahibi arkadaşlara verelim. Lütfen bu konuya duyarlı olalım. Sebep olanlardan da Allah razı olsun diyorum. Bugünkü verdiğimiz tekerlekli sandalye ile beraber toplamda 5 bin civarında tekerlekli sandalye verdik. 45 tane de akülü araba vermiştik” dedi. Tekerlekli sandalyeye ihtiyaç olduğunda Gülmezoğlu’nun hemen imdada yetiştiğini kaydeden Kanuni Mahallesi Muhtarı Resul Arslanhan şunları söyledi: “Kadir Abime teşekkür ediyorum. Ben Kadir Abi ile tanıştıktan sonra 50’den fazla oldu verdiğimiz tekerlekli sandalye! Önceleri bu arabayı kimse bulunmaz zannediyordu. Meğerse arkadaşların sayesinde o kadar kolaymış. Mavi kapak kampanyasına ben de destek olmak için bundan sonra bulduğum, gördüğüm her kapağı cebime koyup Kadir Abime ulaştıracağım. Ben burada mavi kapağın çok önemli olduğunu gördüm. Bugün iki hastamıza tekerlekli sandalye verdik. İkisinin de buna çok ihtiyacı vardı. Allah hayır sahiplerinin hayrını kabul etsin.”

Tekerlekli sandalyelerini teslim alan İbrahim Çokak’ın eşi Fatma Çokak, “Eşim artık elden ayaktan düşmüştü. Yürüyemiyordu. Dışarıya çıkartamıyorduk. Bu tekerlekli sandalye eşimin ayağını yerden kesecek. Sağ olsun muhtarımız ihtiyacımızı gördü, bize yardımcı oldu. Allah yardım edenlerden razı olsun” değerlendirmelerinde bulunurken; hem şeker hastası hem de felçli olan ve yatağa mahkûm bir hayat süren Ahmet Düzgün’ün eşi Nazmiye Düzgün ise “Eşim 1 yıldır ayağa kalkamıyor. Belden aşağısı felç, şekeri var. Güneşi çok seviyor, dışarıyı çok merak ediyor ancak bir türlü dışarı çıkamıyordu. Şimdi artık bir tekerlekli sandalyemiz var. Çok mutluyuz. Allah razı olsun” ifadelerine yer verdi.(HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Görgel: “Tarihi Yapılarımızı Hızlıca Ayağa Kaldıracağız”
Görgel: “Tarihi Yapılarımızı Hızlıca Ayağa...