Menengiç ağaçlarına Antepfıstığı aşısı eğitimi verildi

Menengiç ağaçlarına Antepfıstığı aşısı eğitimi verildi

Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çiftçi eğitim ve yayım çalışmalarına devam ediyor.

24 Aralık 2018 - 13:47

Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklama, “Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli'nin 08/11/2018 tarihinde İlimize teşrifleri sırasında düzenlenen Tarım ve Orman Sektör Buluşması Toplantısında İlimizde faaliyet gösteren S.S. Kahramanmaraş Bölgesi Ormancılık Kooperatifleri Birliği tarafından dile getirilen "İlimizin orman sahalarındaki Menengiç ağaçlarının üzerine Antepfıstığı aşılanması" ve "Meyve iç kurtları ile mücadele" eğitim taleplerini yerine getirmek üzere İl Müdürlüğümüzce İlimizin Onikişubat İlçesine bağlı Suçatı Mahallesinde eğitim toplantıları düzenlenmiştir.

Söz konusu eğitim toplantılarına İlimizin Onikişubat İlçesine bağlı Şahinkayası, Avcılar, Kapukaya ve Suçatı Mahallelerinden çiftçilerimiz katılmıştır.

Orman sahalarındaki menengiç ağaçlarının üzerine Antepfıstığı aşılanması eğitimini Gaziantep Antepfıstığı Araştırma Enstitüsünde görevli Mühendis Mehmet Uzun, Meyve iç kurtları ile mücadele eğitimini ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mahmut Murat Aslan tarafından verilmiştir.

Eğitim toplantısı katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi