MESDER, Ödüllü ‘Deprem’ Konulu Öykü Yarışması...

MESDER, Ödüllü ‘Deprem’ Konulu Öykü Yarışması Düzenleyecek

Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat Derneği (MESDER), depremin izlerinin silinmemesi ve unutulmaması adına ‘Deprem’ konulu öykü yarışması düzenleyecek. 6 Şubat tarihinde yaşanan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta ‘Asrın Felaketi’ olarak nitelendirilen depremlerin ardından yaralar hızlı bir şekilde sarılırken, 14 milyon kişi bu depremlerden doğrudan etkilenmişti.

18 Eylül 2023 - 17:31

MESDER, depremi ve hayatını kaybedenleri unutturmamak adına ‘Deprem’ konulu ulusal öykü yarışması düzenleyecek. Yarışma hakkında düzenlenen basın toplantısında konuşan MESDER Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bilir, “Bizler o korkunç deprem anlarını birlikte yaşadık, beşik gibi sallandık, sarsıldık, kaçtık, kurtulduk. Ama kaçacak vakti olmayanlarımız, enkaz altından yaralı kurtulanlarımız ve hiç kurtulamayanlarımız da oldu. Hem de onbinlerce. Bizim yaşadıklarımız bizlerde acı ve korkunç birer anı olarak kaldı. Ama esas hikayesi olanlar, kaçamayıp enkaz altında kalanlar ve ölenlerdi. İşte onları unutarak ikinci defa öldürmemek için, onların hikayelerini tarihe not düşmek istiyoruz. Seçici kurulumuz gelen hikayelerin ödüle layık ilk dördünü seçecek, ödül sahiplerini şehrimize davet edip misafir edeceğiz. Gelen tüm öyküleri de daha sonra kitaplaştırarak, gazilerimize ve şehitlerimize vefa borcumuzu ödemeye çalışacağız” dedi.

Bilir, konuşmasında “Sevgili dostlar, biliyor ve inanıyoruz ki doğan her canlı ölür. Ama şu çok açık bir gerçek ki; unutulduklarında tamamen ölürler. Şehrimizle birlikte on bir ilde yaşanılan Deprem sonrası ölen insanlarımızı unutmamak ve onlara duyduğumuz acıları tarihe not düşmek amacıyla, deprem bölgesindeki tüm şair arkadaşlarımızdan Deprem Şiirleri istedik. Yüze yakın şairimizden gelen yüzlerce şiiri tasnif edip; "Her Yanım Çığlık" başlığı altında bir kitapta topladık. Kitabı 12 Şubat Belediyemiz bastırdı, yazarlarıyla ve okuyucularıyla buluşturdu” diye konuştu.

Son başvuru tarihinin 6 Kasım 2023 olduğu öykü yarışmasında kurul olarak Prof. Dr. Kemal Timur, Dr. Tacettin şimşek, Eğitimci ve Yazar Ramazan Avcı olarak belirlendi.

Yarışmada 1. Olan yarışmacıya 10 bin TL, 2. Olan yarışmacıya 7 bin 500 TL, 3. Olan yarışmacıya 5 bin TL ve mansiyon ödülü alan yarışmacıya ise 3 bin TL para ödülü verilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x