Mevlana İdris, Edebiyatın Başkentinde Anıldı

Mevlana İdris, Edebiyatın Başkentinde Anıldı

Büyükşehir Belediyesi’nin Kahramanmaraşlı merhum Yazar Mevlana İdris için düzenlediği anma programı ilk gününde Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde tamamlandı. Başkan Güngör, “Mevlâna’nın dostlarıyla birlikte bu programları gerçekleştirmek son derece anlamlı oluyor. Mevlâna kardeşimizin ismini Andırın’da hayata geçirdiğimiz Millet Konağı’nda yaşatıyoruz. Şiir gibi yaşamıştı, bugün şiirleriyle yâd ediyoruz” dedi.

26 Ağustos 2022 - 02:05

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, anlamlı bir etkinliği daha vatandaşlarla buluşturdu. Bu kapsamda, Haziran ayında hayatını kaybeden Kahramanmaraşlı Şair - Yazar “Mevlâna İdris’i Anma Programı” gerçekleştirildi. İki gün sürecek anma programları çerçevesinde Mevlâna İdris Zengin’in bilim, kültür ve sanat camiasından dostları da birçok kentten Kahramanmaraş’a geldi. Ulu Cami’de okunan Mevlid-i Şerif’le başlayan anma programı, Acemli Cami’de kılınan ikindi namazının ardından Mevlâna İdris’in sevdiği mekânlara düzenlenen geziyle devam etti. Anma kapsamında, ilk gün programı Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde gerçekleştirilen “Dostları Mevlâna’yı Anlatıyor” etkinliğiyle tamamlandı. Etkinliği Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra Vali Ömer Faruk Coşkun, İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye meclis üyeleri, Mevlâna İdris’in dostları ve vatandaşlar takip etti.

Mevlâna İdris Yâd Edildi

Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde Salih Zengin moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte; Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Yazar Saadettin Acar, Zekeriya ÇelikveYazar Ekrem Ayyıldız, Mevlâna İdris’in hayatını ve eserlerini farklı açılardan ele aldı. Programda konuşmacılar, katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı.

Mevlâna İdris’in Adı Millet Konağı’nda Yaşatılacak

Anma programına ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Hayrettin Güngör, “Haziran ayında ebediyete uğurladığımız hemşehrimiz Şair – Yazar Mevlâna İdris’i anmak için bir araya geldik. Programımıza katılmak için şehir dışından Kahramanmaraş’a gelen tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Mevlâna’nın dostlarıyla birlikte bu programı gerçekleştirmek son derece anlamlı oldu. Mevlâna kardeşimizin ismini Andırın’da hayata geçirdiğimiz Millet Konağı’nda yaşatıyoruz. Aldığımız meclis kararıyla millet konağımızın ismini Mevlâna İdris Millet Konağı olarak belirledik” diye konuştu.

Şiir ve Edebiyatın Başkenti

Kahramanmaraş’ın çok büyük şairler ve yazarlar yetiştirdiğinin altını çizen Başkan Güngör, “Her bir şehrimizin kendine özgü bir değeri, hikâyesi ve güzelliği var. Kahramanmaraş da şiir ve edebiyatın başkenti. Türk edebiyatının birçok usta kalemi Kahramanmaraş'ımızda yetişmiştir. Merhum Yazar – Şair Mevlana İdris kardeşimiz de onlardan biriydi. Mevlana İdris ile birlikte ebedi âleme göç eylemiş tüm edebiyat insanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kaydetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x