Milletvekili Celalettin Güvenç: İnsaflı olmak lazım

Milletvekili Celalettin Güvenç: İnsaflı olmak lazım

Son günlerde sosyal medyada bazı art niyetli kişiler tarafından ortaya atılan Suriyelilerle ilgili olumsuz paylaşımlara İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç son noktayı koydu; “Gönül ister ki ülkeleri rahatladığında tekrar dönsünler. Ama savaş var, karışıklık var. Ülkelerine dönene kadar Suriyeliler bizim misafirimiz. Şer odakları, Suriyelilerin bile karışmadığı olayları Suriyelilere mal ediyorlar, biraz insaflı olmak lazım” dedi.

07 Temmuz 2017 - 04:44

SURİYELİLERİN DÖNMESİ İÇİN ŞARTLAR OLUŞMADI

Bazı gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gelen İçişleri Komisyon Başkanı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç’in dünkü programdaki ilk durağı Arıcılar Birliği oldu. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileriyle arıcıların sorunlarına çözüm bulan Güvenç, Piazza’da ‘Tarım ve İnsan Konulu’ resim sergisinin açılışını yaptı.Nöbetçi Milletvekili uygulaması çerçevesinde Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığında vatandaşların sorunlarını dinleyen Güvenç Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi’nin Suriyelilerin evlerine dönmeleri konusunda sosyal medyada yer alan tehlikeli paylaşımlar konusunda sorularını cevapladı. Suriyelilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye’ye sığındıklarını hatırlatan Milletvekili Güvenç, Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri için gerekli şartların henüz oluşmadığını kaydederek bunun için Suriye’de kalıcı bir istikrarın sağlanması gerektiğini belirtti.

ELEŞTİRİLER HÜKÜMETİ YIPRATMAK ODAKLI

Güvenç, şöyle konuştu: “Bir kere insaflı olunmalı ve çözüm önerileri getirilmeli. Şuanda konu boyutundan çıkartılarak tartışılıyor, çözüm odaklı eleştirili yapılmıyor, hükümeti yıpratma odaklı eleştiri yapılıyor. Elbette Suriyeli misafirlerden kaynaklanan sorunlar olabilir, elbette Suriyelilerin ülkeleri rahatlaması durumunda tekrar ülkelerine dönmelerini sağlamak gerekir, bu başka bir şey. Ama bunun üzerinden insafsızca Suriyelilerin karışmadığı olayları bile Suriyeliler yapıyor’ diye, bir takım hastalıkların da Suriyelilerden kaynaklandığını iddia etmek ancak ana muhalefet partilerinin işidir.” Suriyeliler ve diğer azınlık gruplar üzerinden sosyal medyada çıkartılan algı operasyonlarına dikkat çeken Güvenç, “Ben sosyal medyayı aktif kullanan bir siyasetçiyim, sosyal medyada kimin ne yaptığı bellisiz. Sosyal medyada paylaşılan bazı haberleri ittihatla karşılamak ve teenni ile yorumlamak lazım. Eğer orda fake hesaplardan yazılan, yapılan, yorumlanan haberlere itibar ederseniz maalesef işin içinden çıkamazsınız” değerlendirmesinde bulundu.

GÜVENÇ: DEMOKRASİ HALKI DİNLEMEKTİR!

Bir dizi ziyaret ve açılışlar için Kahramanmaraş’a gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyon Başkanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Nöbetçi Milletvekili uygulaması kapsamında AK Parti İl Başkanlığı’nda vatandaşların sorunlarını dinledi.

Halka hizmeti hakka ibadet olarak algıladıklarını kaydeden Güvenç, demokrasinin en önemli işlevinin halkı dinlemek olduğunu ifade ederek şunları konuştu: “Burada il başkanlığımızda milletin evinde, demokrasinin beşiğinde halkımızı dinliyoruz. Yoğun bir ilgi var. Çünkü sorunlu insanlarımız var. Kadın erkek, genç, yaşlı, zengin, fakir insanlarımız geliyor ve çayımızı içiyorlar. İnsanlarımızın bizden tayin, iş isteği var. Hastalığı olan var. Aile problemi olan var. Biz ne olursa onları burada dinliyoruz. İlgili arkadaşlarımızı yardımcı olmak maksadıyla arıyoruz. Çözebildiğimizi çözüyoruz. Çözemediğimizi not alıyoruz. Bu daha öncede geleneksel haline getirdiğimiz bir çalışma. Hamt olsun halkla beraberiz. Demokrasi halkı dinlemektir, halkın değerlerine değer vermektir. Halkın içinden geliyoruz. Halk için çalışıyor ve çabalıyoruz. Halka hizmeti ibadet görüyoruz. Halka hizmeti hakka hizmet görüyoruz.”

“BAL ÜRETİMİNDE VERİMLİLİĞİ ARTIRMAMIZ GEREKİYOR”

Gün içinde arıcılığın sorunlarını ve geleceğini konuşmak için sektör temsilcileri, Orman Bölge Müdürü ve Tarım İl Müdürlüğü yetkilileriyle görüştüğünü dile getiren Güvenç, şu açıklamalarda bulundu: “Beraber bir değerlendirme toplantısı yaptık. Çok önemli fikirler ortaya atıldı. Bütün bunlar inşallah bir rapora bağlanacak. Yerelde ilgili birimlerimizin yapacakları, üreticilerimizin yapacakları ve Ankara’da bizim takibini yapacağımız işler belirlendi. Arıcılık çok önemli bir sektör. Bu vazgeçilmez bir ürün. Türkiye dünyada kovan sayısı bakımından dünya ikincisi. Ama verimlilik bakımından dünyada 6’ıncı sırada yer alıyor. Birçok konuda olduğu gibi bu konuda da verimliliği arttırmamız gerekiyor, daha bilimsel çalışmamız gerekiyor, üreticimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bütün bunlarla ilgili daha önce bir toplantı yapmıştık. O toplantıdan bu toplantıya geçen hususları da değerlendirdik. Ben Orman Bölge Müdürümüze teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş’ımız da 5’inci bal ormanını şu anda inşa ediyor. İnşallah çiftçilerimizi, üreticilerimizi geleceğe hazırlayacağız. Kahramanmaraş’ın üreticilerini hak ettiği yere taşıyacağız. Eylül ayından itibaren üreticilerle ilgili ciddi bir eğitim programını başlatıyoruz.” (HABER: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Görgel: “Tarihi Yapılarımızı Hızlıca Ayağa Kaldıracağız”
Görgel: “Tarihi Yapılarımızı Hızlıca Ayağa...