Milletvekili Öçal’dan namaz açıklaması
Reklam

Milletvekili Öçal’dan namaz açıklaması

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal: “CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un babasının cenaze namazında ön saflarda erkekler arasında saf tutup namaz kılmamızın sosyal medyada bazı kimselerce eleştiri konusu edilmesine üzülerek şahit oldum” dedi.

03 Ocak 2020 - 00:08

Milletvekili Öçal konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Cenaze namazının ve cenaze namazındaki saf düzeninin dini geleneğimizdeki yerini biliyorum ve her daim bu geleneğe uygun olarak saf tuttum.

Ancak, Nasır Öztunç’un cenaze namazında merhumun mezhebi kimliğinden ve ani gelişen ortamdan dolayı farklı yorumlara yol açabileceği sebebiyle bulunduğum yeri terk etmedim.

Bu davranışımın özellikle Kahramanmaraş’ımızda Alevi-Sünni kardeşliğinin pekişmesi adına daha doğru bir tutum olacağını düşündüm.

Takdir edileceği üzere burada esas olan cenaze namazına iştirak etmek ve namazın eda edilmiş olmasıdır. Amacım, mevcut geleneğe aykırı yeni bir anlayış ve tartışma durumu oluşturmak asla değildir.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın internet sitesinde yer alan hükme göre;  “Kadınların erkekler arasında cenaze namazı kılmış olmaları bu namazın geçerliliğini etkilemez. Çünkü cenaze namazı rükûsu ve secdesi olan tam bir namaz olarak değerlendirilmemiştir.”

Ülkemizin ve kahraman şehrimizin yaşadığı acı tecrübelere dayanarak bizim asıl görevimiz ayrıştırıcı olmayarak, kardeşliğimizi muhkem kılmaktır.

Bu nedenle, konu hakkında sosyal medyada ve diğer mecralarda yapılan olumsuz yorumları iyi niyetle izah etmek mümkün değildir.

Ayrıca geleneğimize göre merhum bir kimsenin cenazesinin bu tür tartışmalara konu edilmesi de cenazenin ve ölümün mehabetine aykırıdır.

Tekrardan merhum Nasır Öztunç’a Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum.

Kardeşliğimiz baki olsun” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...