Milletvekili Öçal’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Milletvekili Öçal’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

24 Kasım 2019 - 08:25

Aynı zamanda bir öğretmen olan Milletvekili Öçal mesajında; “Öğretmen sadece memur değildir. Öğretmen; öğretmekten ziyade, yetiştiren, eğiten, terbiye eden; öğrencisinin içindeki cevheri sabırla açığa çıkaran ve işleyen kişidir. Öğretmenlik; bilgi, tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir.

Ülkemiz ve evlatlarımız, maalesef uzun yıllar ezbere dayalı, milletimize ayakta tutan değerlere yabancı, maziden kopuk, atiye kör, siyasi ve ideolojik olarak tek tipleştirilmiş bir eğitim anlayışına maruz kalmıştır. Ancak 2002 yılından itibaren eğitim öğretimi ana önceliklerimiz arasına alarak yılların ihmallerini gidermeye, eğitim öğretim sistemimizi reforme etmeye çalıştık, çalışıyoruz. Cumhuriyet tarihi boyunca ilk kez merkezi yönetim bütçesinden en yüksek payı eğitim alanına ayırdık. 17 yılda yaklaşık 650 bin öğretmen istihdamı sağladık. Aynı şekilde öğretmenlerimizin çalışma şartlarını iyileştirmeye de gayret ettik. Çünkü ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesinde, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilmesinde, öğretmenlerimizin payının çok önemli olduğunun farkındayız.

Bu düşüncelerle, tüm meslektaşlarımın ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum. Uzun yıllar boyunca öğrencilerini büyük hassasiyetle yetiştirmiş emekli öğretmenlerimize saygılarımı ifade ediyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...