Milli Eğitime müdür dayanmadı

Milli Eğitime müdür dayanmadı

Yaklaşık 2,5 yıl önce Kahramanmaraş’a atanan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’un da aniden tayini çıktı.

30 Ocak 2017 - 19:49

Isparta’ya Milli Eğitim Müdürü olarak giden Akkurt’un yerine ise Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu atandı. Son atamayla Milli eğitimde son 14 yılda 5 müdür değişikliği oldu. Kahramanmaraş’ta en çok İl Müdürü değişikliği Milli Eğitim Müdürlüğünde yaşandı. Önceki gece Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun Kahramanmaraş’a atanmasıyla Kahramanmaraş Milli Eğitimde değişen İl müdür sayısı son 14 yılda 5 oldu.

3 Kasım 2002 yılında sessiz bir devrimle Ak Partinin tek başına iktidar olmasının ardından Kahramanmaraş’taki İl Milli Eğitim Müdürlüğü değişikliği 29 Nisan 2003 yılında yapıldı. Kahramanmaraş’a İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Sebahattin Akgül bu görevde 7,5 yıl kaldı. Bazı milletvekilleri ile sorun yaşayan Akgül’ün tayininin çıkması kolay olmadı. O dönem Ak Parti Milletvekilleri Akgül’ün tayini için ikiye bölündü.

2010 yılında Akgül’ün tayini Doğu iline çıktı. Yürütmeyi durdurarak tekrar Kahramanmaraş’taki görevine başlayan Akgül Bakanlık müşavirliğine atanınca geri dönmedi. Akgül’den boşalan koltukla ilgili o dönem Ak Parti Milletvekilleri yine müdürlük isminde mutabakat sağlayamayınca sessiz sedasız Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Nas 10 Temmuz 2010 tarihinde Kahramanmaraş Milli Eğitimine vekâleten müdür olarak atandı. Nas’ın atanacağından hiçbir milletvekilinin haberi yoktu. Kahramanmaraş’taki Milli Eğitim Müdürlüğünü vekâleten 1,5 yıl yürüten Nas asalet alamayınca eski görev yeri Samsun Milli Eğitimine geri gönderildi.

Nas’tan boşalan koltukla ilgili dönemin Ak Parti Milletvekilleri İl Müdürü olacak bir isim üzerinde yine anlaşamayınca bu kez yine sessiz sedasız Niğde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan bu kez İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. 20 Ocak 2012’de göreve başlayan Alkan Nas’ın getirdiği Milli Eğitimdeki hareketliliği üst seviyeye çıkarmaya başladı. Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü olarak yaklaşık 2,5 yıl görev yapan Alkan’ın hiçbir sorun yokken bir gece aniden tayini çıktı. Alkan yeniden Niğde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevine tekrar gönderildi.

Duruma el koyan dönemin Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın dönemin Milli Eğitim bakanına giderek Kahramanmaraş’taki eğitim seviyesinin yükselmesi için Türkiye’nin en başarılı İl Milli Eğitim Müdürünün Kahramanmaraş’a tayinin çıkmasını rica etti.

Milli Eğitim Bakanlığı da, yaklaşık 95 bin nüfusuyla eğitimde Türkiye’nin en başarılı ilk 3 ili arasında bulunan Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’u 26 Haziran 2014’te Kahramanmaraş’a İl Milli Eğitim Müdürü olarak atadı. 27 Ocak 2017 Cuma gününe kadar Kahramanmaraş’a görev yapan Akkurt, görevi devir aldığı Alkan gibi bir gecede tayini çıktı. 2,5 yıl Kahramanmaraş’ta görev yapan Akkurt Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı. Alkan’la Akkurt’un tayini bir gecede çıkmış oldu.

Akkurt’tan boşalan koltuğa ise yaklaşık 245 bin nüfusu olan ve 2012’de Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlayan Malatya Doğanşehirli Asım Sultandoğlu oldu.

Ak Partinin iktidara gelmesiyle Sultanoğlu Kahramanmaraş’ta görev yapacak 5‘inci müdür olarak dikkat çekti. Gelen müdürlerin eğitimin yükselmesi için uyguladığı projeler yarım kalırken, Sultanoğlu’nun Kahramanmaraş’ın eğitimine nasıl bir katkı sunacağı merakla bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...