Minik deprem şehidi ve annesi adına kütüphane açıldı

Minik deprem şehidi ve annesi adına kütüphane açıldı

Kahramanmaraş'ta Adliye personeli, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden 6 aylık mini bebek Rümeysa ve annesi İnci Hazal Altun adına kütüphane kurdu.

25 Aralık 2023 - 02:58

6 aylık Rümeysa ve annesi İnci Hazal Altun'un isimleri kütüphanede yaşatılacak.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen adliye sorumluluk projesi kapsamında kırsalda bir kütüphane daha açıldı. Kütüphanenin açılışına Altun ailesinin hayatta kalan tek ferdi de davet edildi.

Baba Altun, 6 Şubat tarihli depremlerde 6 aylık bebeğimi ve eşimi kaybettim bugün onların anısına suçatı mahallemizde bir kütüphane açılışına katılıyoruz destek veren herkesten Allah razı olsun diyorum" dedi

Kütüphane hakkında konuşan Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, şunları söyledi: Depremde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün burada bir hayırseverin katkılarıyla ve Cumhuriyet başsavcılığının destekleriyle açılan bir kütüphanede bulunuyoruz. Biz onlara çok teşekkür ediyoruz, tabii ki acıları büyük bu büyük acıyı dindirmek gerekiyor. Bir nebze de olsa eşinin ve çocuğunun isminin verildiği bu kütüphane acılarının hafiflemesine katkı sağlayacak diye düşünüyorum. Dolayısıyla katkılarından dolayı hepsine teşekkür ediyoruz."

adliye sorumluluk projesini yürüten ve Cumhuriyet başsavcılığı adına çalışmalara imza atan Naile Alevci ise şunları kaydetti: “Kütüphanemize depremde kaybettiğimiz bir annemizin ve bebeğinin ismini verdik. Umarım aileye bir nefes olur. Sonrasında da okulumuzu ve kütüphaneyi şehit ailemize emanet ettik kütüphanenin ve kütüphanedeki çocukların ihtiyaçlarını şehit ailemiz karşılayacak. Biz kütüphanemizi her zamanki gibi oyuncaklarla ve kitaplarla süslüyoruz. İstiyoruz ki çocuklarımızın biraz daha okuma iştahı kabarsın. Çocuklar burayı çok sevdiler inşallah onlar için de hayırlı olur. Bu aynı zamanda Cumhuriyet başsavcılığımızın adliye sorumluluk projesi kapsamında yürüttüğü projedir hepsinin desteği var hakim savcılarımızın, ben hepsine teşekkür ediyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x