MÜSİAD’ın yeni Başkanı Mustafa Buluntu oldu

MÜSİAD’ın yeni Başkanı Mustafa Buluntu oldu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şube Başkanlığı görevine İşadamı Mustafa Buluntu getirildi.

23 Ekim 2017 - 04:07

Türk sanayicisinin çatı kuruluşlarından olan Kahramanmaraş MÜSİAD’da kan değişimi yaşandı. İşlerinin yoğunluğu nedeniyle MÜSİAD Şube Başkanı Atıf Şirikçi, iş yoğunluğu sebebi ile kendi istek ve talebi doğrultusunda görevini yardımcısı Mustafa Buluntu’ya devretti.

1994 yılında Kahramanmaraş’ta faaliyete başlayan ancak bir süre kentte varlığı bulunmayan MÜSİAD’ın başkanlığına 2015 yılında İşadamı Atıf Şirikçi getirilmişti. İşadamı Şirikçi’nin bu göreve getirilmesiyle MÜSİAD, Kahramanmaraş’ta büyük bir ivme kazandı.

Devir teslim törenine MÜSİAD Yurtiçi Teşkilatlanmalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcıları, Ahmet Şekerli ve Oktay Dede katıldı. Kısa bir açıklama yapan yeni başkan Mustafa Buluntu, MÜSİAD’ın ismini Kahramanmaraş’ta üst seviyelere çıkarmak için çalışacağını söyledi.

 

MUSTAFA BULUNTU KİMDİR?

1971 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Buluntu, ilk, orta ve lise tahsilini Kahramanmaraş’ta tamamladı. 1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Harta Mühendisliği Bölümü’nden 1992 yılında mezun oldu. Meslek hayatına 1993 yılında Kahramanmaraş’ta başlayıp birçok projede görev aldı. İmar planları yapımı, imar uygulamaları, köy kadastrosu çalışmaları ve proje müdürlüğü görevlerinde bulundu. 24 yıldır Kahramanmaraş’ta harta mühendisi olarak hizmet vermekte. AK Parti’nin kuruluş aşamasından bu yana, partinin çeşitli kademelerinde görev yaptı.

Okan Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi’nde Kentsel Dönüşüm alanında yüksek lisansını tamamladı.

Birçok sivil toplum kuruluşunda görev alandı. Halen, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şube Başkanvekili görevindeyken Başkan olarak atandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x