Mutfak Müzesi’nde deneyim atölyesi etkinliği başladı
Reklam

Mutfak Müzesi’nde deneyim atölyesi etkinliği başladı

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Dulkadiroğlu Belediyesi Mutfak Müzesi’nde Kahramanmaraş Mutfağı Deneyim Atölyesi etkinliği başladı. İstiklal Üniversitesi öğrencileri Kahramanmaraş lezzetlerini uygulamalı olarak bu etkinlikte öğrendi.

25 Mayıs 2022 - 03:02

‘Türk Mutfağı Haftası’ etkinlikleri kapsamında Dulkadiroğlu Belediyesi Mutfak Müzesi’nde başlatılan Deneyim atölyesi, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Perşembe gününe kadar devam edecek olan etkinliğe katılan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile iş birliği içerisinde özel bir etkinliğe imza attıklarını kaydetti.
Başkan Okay, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmesinde şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığımız ve Sayın Emine Erdoğan’ın himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteğiyle Türk Mutfağı Haftası etkinliklerimiz başladı. Kahramanmaraş’ımızın mutfak kültürünün tüm detaylarıyla ele alınması, bu zenginliğin paylaşılması ve gelecek nesillere aktarılması adına bu gibi etkinlikleri önemsiyoruz. Mutfak kültürümüze sahip çıkma anlamında ortaya koyduğumuz Mutfak Müzemiz de bu etkinliklere ev sahipliği yapacak. Burada hazırlanacak olan atölyede uygulamalı olarak Kahramanmaraş mutfağına özgü yemekler yapılacak. Bu yemekler detaylarıyla misafirlerimize öğretilecek. Yemek çeşitliliği bakımından zengin bir mutfağa sahibiz. Bu zenginliğimizi de tüm Türkiye ile ve hatta dünya ile paylaşmaya hazırız. Ben bu güzel etkinlikte imzası olan herkese çok teşekkür ediyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”