‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazısı yenileniyor

‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazısı yenileniyor

Elbistan Belediyesi, 1984 yılında şar dağı eteklerine yapılan ve uydu görüntülerinde dahi görünen ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazısını yeniliyor. İlk olarak kireç ile yapılan yazı, boya ile düzenlenerek daha uzun ömürlü olması planlanıyor.

28 Mart 2020 - 03:28

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1921 yılında “Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir, Ne Mutlu Türküm Diyene” cümlesinin yer aldığı şar dağındaki yazı, Elbistan Belediyesi’nce yenileniyor.

Elbistan Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Elbistan Belediyesi yetkilileri, “1984 yılında ilçemiz şar dağına yapılan Ne Mutlu Türküm Yazısı zor arazi şartlarına rağmen yenilenmeye başladı. Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından oluşturulan 80 kişilik ekip, yaklaşık 40 bin metrekare alan içerisinde bulunan ve 15 bin metrekare alana sahip yazıda çalışmalar devam ediyor. İlk olarak kireç ile yapılan ve kısa bir süre içerisinde görünürlüğünü kaybeden yazı, bu çalışmamızda plastik boya ile yenilenecek ve daha uzun ömürlü olması sağlanacaktır. 1921 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hiçbir ırk ve mezhep gözetmeksizin Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir, Ne Mutlu Türküm Diyene cümlesi birçok il ve ilçede olduğu gibi Elbistan’da da yaşatılmaya devam edecektir” denildi.

Elbistan Belediyesi’nin bu çalışmasını takdirler karşılayan vatandaşlar ise “Uzun yıllardır bu yazının yenilenmesini bekliyorduk. Tabi arazi şartları zor. Ama yinede Sağolsun Elbistan Belediyesi bu konuda gerekli çalışmaları başlatmış. Başta Belediye Başkanımız Mehmet Gürbüz’e ve emeği geçenlere teşekkür ederiz” dediler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...