Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde GETAT ünitesi açıldı

Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde GETAT ünitesi açıldı

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi (GETAT) açıldı.

07 Ocak 2019 - 03:09

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Ünitesi, Vali Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Milletvekilleri Celalettin Güvenç, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal ve İl Sağlık Müdürü Ali Nuri Öksüz’ün katılımıyla Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde hizmete açıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Vali Özkan, Sağlık Bakanlığımız koordinasyonunda Necip Fazıl Şehir Hastanemizde kurulan GETAT Merkezinde, geleneksel tedavi yöntemlerinin vatandaşlarımıza hekimler gözetiminde sağlıklı bir ortamda sunulacağını belirtti.

Daha sonra Vali Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Milletvekilleri Celalettin Güvenç, İmran Kılıç ve Mehmet Cihat Sezal, hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 

GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP NEDİR?

“Geleneksel ve tamamlayıcı tıp” fiziksel ve ruhsal hastalıklardan korunma, bunlara tanı koyma, iyileştirme veya tedavi etmenin yanında sağlığın iyi sürdürülmesinde de kullanılan, farklı kültürlere özgü teori, inanç ve tecrübelere dayalı, izahı yapılabilen veya yapılamayan bilgi, beceri ve uygulamaların bütünüdür. Batı tıbbını destekleyici ve tamamlayıcı yöntemlerdir.

GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Usulsüz ve bilgisizce yapılan uygulamaların önüne geçmek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 27 Ekim 2014 tarihinde bu yöntemlerle ilgili yönetmelik resmi gazetede yayınlanmıştır. Bu yönetmeliğe göre bakanlık tarafından yalnızca hekimlere ve sadece kendi alanında uygulama yapmak üzere diş hekimlerine yetki verilmiştir.

Hekimler ve diş hekimleri her bir kurs için belirlenen süre ve düzenlenen eğitim programları ile alacakları eğitimlerle sertifika almaları halinde bu tedavi yöntemlerini uygulayabileceklerdir.

Bu yönetmelik kapsamında hekimler ve diş hekimlerine eğitimi verilmeye başlanan alanlar aşağıda verilmiştir:

· Fitoterapi (Bitkilerle Tedavi)

· Akupunktur

· Kupa Terapi

· Sülük Tedavisi

· Hipnoz

· Ozon Terapi

· Mezoterapi

· Apiterapi

· Proloterapi

· Osteopati

· Refleksoloji

· Homeopati

· Kayropraktik

· Larva Uygulaması

· Müzik Terapi

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...