Nihayet değişiyor!

Nihayet değişiyor!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu gerekçesiyle kırmızı bültenle aranan İşadamı Hamdi Akın İpek'in annesi Melek İpek'in ismini taşıyan Kahramanmaraş’taki okulların ismi nihayet değişiyor.

05 Mayıs 2017 - 15:55

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ ONAYLANDI

Hain darbe girişiminin hemen ardından halk tarafından gelen isim değişikliği talebi karşısında harekete geçen Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, şehirde Melek İpek tarafından yaptırılan ve adını taşıyan 3 okulda isim değişikliği yapmak istemiş; ancak geçmiş dönemde imzalanan hayırsever protokolünün engeliyle karşılaşmıştı. Durumu Koza İpek Holding’in devredildiği Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)’na ileten Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü beklediği sevindirici haberi 2 gün önce aldı. TMSF Yetkililerinin Holding yöneticileri ile görüşmesinden sonra isim değişikliğinin yapılabileceğine dair onay yazısı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ulaştı. Şu an okullara verilecek isimlerin netleşmesi bekleniyor.

HALKIN YOĞUN TALEBİ VARDI

Kahramanmaraş’ta 2014 yılında Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’in annesi Melek İpek tarafından Dulkadiroğlu ilçesinde 1.5 milyon liraya mal olan bir ilköğretim okulu inşa edilmişti. Okulun hemen yanında başka bir okulun da tadilatını yaptıran İpek, Aksu Mahallesi’nde yaptırdığı okulla beraber toplam 3 okula ismini vermişti. Kahramanmaraş halkının isim değişikliği noktasında yoğun talepleri olduğunu belirten Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, “Milli Eğitim Müdürlüğümüzce oluşturulan komisyon, yeni isimler için bir çalışma yapacak. Bu çalışmanın neticesinde de Valilik makamının uygun görüşüyle bu okullara yeni isimler verilecektir” dedi. (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın