Nikotinsiz nefes için Kahramanmaraş

Nikotinsiz nefes için Kahramanmaraş

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, dünya genelinde sigara içenlerin sayısı 1 milyar 100 milyon olurken; Kahramanmaraş, hava temizliği ile en az sigara içen iller arasında yerini aldı.

09 Aralık 2017 - 08:43

Dünya Sağlık Örgütü (DSO) 3 bin şehri inceleyerek ve ABD’de iklim bilimi üzerine çalışan Berkeley Earth’ün hesaplamasını kullanarak hava kirliliğini ortaya seren ‘Dünya sigara haritasını’ ortaya çıkardı. Rakamlara göre Türkiye’nin hava kirliliği açısından en yüksek üç şehri Batman, Hakkari ve Gaziantep oldu. Bu kentte yaşayanlar ise günde üçten fazla sigara içmiş kadar oluyor. Buna göre İstanbul ise   46’ncı sırada yer alıyor. İstanbul’da yaşayanlar günde ortalama 1.51 sigara içiyor. İl 10 sırada yer alan diğer iller ise şöyle: Siirt 2.84, Afyon 2.77, Karaman 2.63, Iğdır 2.48, Isparta 2.43, Düzce 2.41, Bitlis ise 2.38 sigara.  Kahramanmaraş ise bu çok düşük bir sigara içme oranı ile dikkat çekiyor. Hava kirliliği PM2.5 olarak adlandırılan parçacıkları solumak zorunda kalındığı için zararlı. Bu parçacıklar akciğer kanseri ya da astım gibi hastalıklara yol açabiliyor.  


TÜRKİYE’NİN YAŞANILABİLECEK CENNETİ

Yapılan araştırma sonuçlarında Kahramanmaraş’ın bu verilerde yer almaması kentin yaşanılabilir olma özelliğinin bir kez daha kanıtlıyor. Veriler sonucunda yine Türkiye’nin su cenneti olarak bilinen Kahramanmaraş, temiz havası, doğal güzellikleri ve doğa harikası yeşil alanları ile Türkiye’nin yaşanılabilecek cennetleri arasındaki yerini baş köşelerde alıyor.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta tekstil fabrikasında yangın
Kahramanmaraş’ta tekstil fabrikasında yangın
Bakan Kacır, Londra’da Kahramanmaraşlılarla bir araya geldi
Bakan Kacır, Londra’da Kahramanmaraşlılarla bir araya geldi