Nurhak’ta 8 Mart coşkusu

Nurhak’ta 8 Mart coşkusu

Nurhak Belediyesinin Sosyal etkinlikler kapsamında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği yoğun bir katılımla büyük bir coşkuya sahne oldu.

18 Mart 2018 - 01:15

Etkinliğe CHP Adana Millet Vekili Elif Doğan Türkmen, Nurhak Belediye Başkan Vekili Aslan Palalı, İlçe Emniyet Amiri Hüseyin Akdoğan, Çevre İlçe Başkanları, Sivil ve Siyasi Toplum örgütlerinin temsilcileri ile çoğunluğunu Nurhaklı kadınların oluşturduğu civar ilçelerden de misafirler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan etkinlikte konuşan CHP Adana Millet Vekili Elif Doğan Türkmen, “Kadın olmadan eşitlik, özgürlük ve barış olmaz, özgürlüğü hak eden tolumun gerçek emekçilerinin yılda bir gün değil yılın her günü hak ettiği değerin verilmesi gerektiğini belirterek tüm dünya kadınlarının, eşit haklarla toplumdaki yerlerini alabilmelerini belirterek, hem dünümüz hem bugünümüz hem de yarınımız olan kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.

Dünya Emekçi Kadınlar günü dolaysıyla konuşma yapan Nurhak Belediye Başkan Vekili Aslan Palalı, ise kadın sorunları ile yapılan araştırmalardan bahsederek özellikle kadına şiddet ve çocuk istismarlarını da değerlendirdi. Palalı, şöyle konuştu: “Değerli kadınlar ve katılımcılar ülkemizin son yıllarda en kanayan yaralarından birisi maalesef ki çocuk istismarıdır. Çocukların, güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak hükümetin en öncelikli sorumluluğuyken, her gün yeni bir çocuk istismarı haberi ile uyanıyoruz. Hükümet yetkilileri bugün çıkmış çocuk istismarı için en ağır cezaları getireceğiz, bu toplumsal bir dinamittir, diyor. Ne yazık ki bu sözler, sözde kalmaktan öteye geçiremiyor. Küçük yaşta evliliklerin önünü açan yasa tasarısı, çocukları vakıfların denetimsiz yurtlarına mecbur etmesi, bilimsel eğitimden uzak Sübyan Mektepleri ile hükümet yetkilileri Çocuk İstismarı mücadelesi konusunda inandırıcılığını yitirmiştir. Tüm söylem ve teşviklere rağmen kadının toplumsal hayatta ve siyasette var olamayışının nedenlerini kendi tarihî tecrübelerimiz ve toplumsal geleneklerimiz ışığında yeniden ve gerçekçi bir şekilde irdelemek de gerekiyor. Kadınımıza değer vermek geleceğe yapılan en büyük yatırımdır! Unutulmaması gerekir ki; kadın 'haklarıyla l kadındır. Hakları hiçe sayılan kadın, kadınlık bilinci ve erdemi çürümüş bir toplumsal yozlaşmayı beraberinde getirir. Kadınlarımızın taleplerinin, isteklerinin özünde emek ve eşitlik vardır. Elbette bu anatomik, fizyolojik ya da duygusal bir eşitlik değildir. Söz konusu eşitlik, hayata katılma, kendini gerçekleştirme ve geliştirme; üretme ve üretimin sonuçlarından hak ettiği payı alma anlamında fırsat eşitliğidir. Kadınlarımız erkeklerin gölgesinde kalmasın istiyoruz, bazı tabuları kıralım istiyoruz. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır düşüncesi ile değil, her başarılı erkeğin yanında bir başarılı kadın vardır anlayışıyla ilerleyelim diyoruz. Bizler, güçlü bir toplumda yaşamak istiyorsak; kadını ve erkeği ile tüm toplum kesimlerini güçlendirmek, haklı taleplerini biran önce gerçekleştirmek zorunda olduğumuza inanıyoruz. İnanıyor ve biliyoruz ki, kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları kadın zarafeti ile şekillenen bir sosyal hayata, daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın yegane koşuludur.”

Karanfil dağıtımı ile başlayan program konuşmaların ardından sunum ve kısa film gösterimlerinin yapıldığı etkinlikte Anadolu Kadın Tiyatrosu gösterimi ve Nurhak türküleri ile sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...