Öğrencilerden model uçak!

Öğrencilerden model uçak!

Kahramanmaraş Vali Hilmi Tolun Ortaokulunda Öğrenciler Türk Hava Kurumunun ücretsiz olarak gönderdiği malzemeler ile Model Uçak yaparak kendilerini geliştiriyor. Öğrencilerin gelecek için hedefi ise Pilot olmak.

22 Mart 2018 - 02:36

Kahramanmaraş Vali Hilmi Tolun Ortaokulunda düzenlenen kurs ile ilgili olarak gazetemize konuşan Okul Müdürü Ertem, Öğretmen Orçan ve öğrencileri  Model Uçak ile ilgili bilgiler verdi.

Okul Müdürü Mustafa Ertem, ''Okulumuz bünyesinde model uçak kursu ile Mustafa Kemal'in ''İstikbal Göklerdedir'' sözünü kendimize ilke edinerek çocuklara havacılığı sevdiriyoruz. Yaptığımız bu etkinlikten onlarda çok memnun, gelecek için daha başarılı öğrenciler yetiştirmek en büyük hedeflerimizden'' dedi.

Öğrencilerden Bilal Bilgiç havacılık sektörünü sevdiği ve bu sektörde gelecek gördüğü için kursa katıldığını söyledi. Kursun faydalı geçtiğini belirten Bilgiç, ''Öğretmenlerimiz bizi teşvik ediyorlar. Eğlenceli vakit geçiriyoruz. Pilot veya Uçak mühendisi olmak isterim'' dedi.

Ahmet Batuhan Temircik ise kursta eğlenceli vakit geçirdiklerini, burada kendisini geliştirdiğini ve gelecekte savaş pilotu olmak istediğini söyledi. Elif Gürlek, ''Verimli bir kurs oluyor. El işi konusunda kendimi geliştiriyorum. Kendimi Pilot olmaya hazırlıyorum. Burada uçağın gövdesini ve kanatlarını yapıyoruz onları uçuruyoruz''

Teknoloji Tasarım Öğretmeni Oğuzhan Orçan, ''Okulumuzda ilk defa Ata Model uçağı inşa ediyoruz. Türk hava kurumu bize bütün malzemeleri ücretsiz olarak gönderiyor ve bizde burada öğrencilerimiz için uygun ortamı sağlayarak model uçak yapımı konusunda eğitim veriyoruz. Uçak yapımı bittikten sonra belli düzenlemeler yapıp, uçağı öğrencilere hediye ediyoruz'' dedi.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

YORUMLAR

  • 1 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x