Öğrencilere uyuşturucu satışını azaltacak öneri!

Öğrencilere uyuşturucu satışını azaltacak öneri!

Bakkallar Bayiler ve Şekerciler Odası Başkanı Şeref Özsoy, okul önlerinde döner, lahmacun ve tostların içerisinde öğrencilere satıldığı iddia edilen uyuşturucu madde satışının önlenmesi için bir takım önerilerde bulundu.

15 Kasım 2017 - 02:10

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu kullanım yaşının 10’a kadar düştüğüne dikkat çeken Başkan Özsoy, “Okul dışından sipariş üzerine dönerin ve lahmacunun içinde uyuşturucu hap ve sigara satıldığına yönelik bizlere duyumlar geliyor. Bizler hem kantinci esnafını düşünerek, hem de çocuklarımızı düşünerek okul dışından ürün alımının yasaklamasını ve okul önlerinde güvenlik görevlilerin olmasını istiyoruz” dedi.

 

“OKUL ÇEVRESİNDEN ALIŞVERİŞ YAPILMASIN”

Uygulanacak bir takım düzenleme ile uyuşturucu satışının yüzde 80 oranında azaltılabileceğine dikkat çeken Özsoy konuşmasını şöyle sürdürdü: “Madem çocuklarımız bizim geleceğimiz onlar için çalışıyoruz, nasıl ki bankalarda, devlet kuruluşlarında güvenlik görevlileri var, bizlerde okul önlerinde güvenlik görevlileri istiyoruz. Burada okul aile birlikleri ve veliler olaya müdahil olması gerekiyor. Devletimizin her şeye gücü yeter, okul kapılarında güvenlik görevlileri olmasının çok faydası olacaktır. Öğrencilerin ders esnasında veya teneffüslerden okul sınırlarından çıkmamaları için bu önlem alınması gerekiyor. Ülkemizde ve şehrimizde uyuşturucunun kullanım yaşı 10 yaşına kadar düşmüştür. Biz kantinci esnafını değil, çocuklarımızı düşünüyoruz. Okul dışından sipariş üzerine dönerin ve lahmacunun içinde uyuşturucu hap ve sigara satıldığına yönelik bizlere duyumlar geliyor. Bizler hem kantinci esnafını düşünerek, hem de çocuklarımızı düşünerek okul dışından ürün alımının yasaklamamız lazım. Okul önlerinde güvenlik görevlileri olursa dışarından gelen uyuşturucu hap ve buna benzer ürünlerin satımını yüzde 80 oranında önleyebiliriz.”

 

BU MADDELERİ KİMİN ÇOCUKLARI TÜKETİYOR?

Velilerin hiçbir zaman çocuklarının uyuşturucu kullandığına inanmak istemediklerini söyleyen Şeref Özsoy şunları söyledi: “Biz madde bağımlısı öğrencilerin velilerine gittiğimizde sizin çocuğunuz uyuşturucu madde alıyor, bundan bilginiz var mı, diye sorduğumuzda aile bunu kabul etmiyor. Benim çocuğum yapmaz diyorlar.  Bu çocuklar bizim geleceğimiz bizim bunlara sahip çıkmamız gerekiyor. Kimse çocuğunun uyuşturucu kullandığını kabul etmiyor, peki bu maddeleri kimin çocukları tüketiyor? Ailelerimiz çocuklarımıza ilgilenmesi gerekiyor. Şimdi öğretmenler çocuklara söz geçiremiyor en ufak bir şeyde veliler şikayet ediyorlar. Aile çocuğuna terbiye veremez ise öğrenmen nasıl verecek çok merak ediyoruz.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı