Oğuzeli Yüzme Havuzu törenle açıldı

Oğuzeli Yüzme Havuzu törenle açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Oğuzeli Yüzme Havuzu, düzenlenen törenle açıldı.

14 Kasım 2021 - 02:57

Gençlerin hem zihinsel hem de fiziksel anlamda ihtiyaç duydukları her türlü konuda faaliyetlerini sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda ‘Spor Kenti Gaziantep’ için Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın katkılarıyla yapımı tamamlanan Oğuzeli Yüzme Havuzu için resmi açılış töreni düzenlendi.

25 metre uzunluğunda, 12 metre 50 santim buçuk metre genişliğinde, 1 metre 40 santim derinliği ve 5 kulvara sahip eğitim havuzu, profesyonel ekipmanlarla oluşturulmuş spor salonuna sahip tesis fitness ile yüzme branşlarında hizmet verecek.

Eğitim alanları haricinde soyunma odaları, duş alanları, mescit, lavabolar, engelli lavabosunu içinde barındıran tesiste Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı eğitmenler tarafından 7’den 70’e bütün vatandaşlara açık olacak.

Açılış törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Oğuzeli Kaymakamı Büşra Uçar Koyun, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, il protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Şahin: “2 yılda bütün ilçeler, havuzuna, spor tesislerine kavuştu, gençler spor yapmaya başladı”

Açılış töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçeye birçok alanda çok önemli destekler verildiğinin altını çizerek, “Gençlik Spor Bakanımızı bu tesisler için fahri hemşerimiz yaptık. ‘Spor Şehri Gaziantep’ için altyapı yatırımlarında bakanlığımızla ortak çalıştık. Gaziantep Modeli ile 1 milyon genci geleceğe hazırlamak için yola çıktık. 2 yılda bütün ilçeler havuzuna, spor tesislerine kavuştu, gençler spor yapmaya başladı. Okuma oranında da çok ciddi yol kat ettik. ‘Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor’ da pandemide çocuklarımıza kitap dağıttık. Bedensel gelişimleri, gelecekleri açısından çok önemli. Sıcak iklimdeyiz ve ergenlik çağlarında spor ile tanıştıramaz, kemiklerini güçlendiremezsek, enine büyümeler başlıyor. Çocuklarımızı güzel bir şekilde yetiştirmek için doğar doğmaz hangi spora yetenekli ise onları yönlendirerek fırsat vermemiz gerekiyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ diyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da ‘Spor ne kazanma hırsı ne kaybetme korkusudur. Tek kelimeyle özgüvendir’ diyor. Spor yapan çocuğun bedeni, zihni değişiyor” ifadelerini kullandı.

“BU TESİSLERE BÜYÜK BİR ÖZVERİ, AŞK VE İMAN İLE ÇALIŞILIYOR”

Başkan Fatma Şahin, konuşmasının devamında ise, dünyanın koruyucu önleyici tedbirlere yöneldiğini, doktorların spor tavsiye ettiğini belirterek, “Bunun için fırsat vermek gerekiyor. Oğuzeli için yeşil alanları çoğalttık. Yürüme yolları, spor tesisleri ile çocuklarımızın spor yapacak altyapısını oluşturuyoruz. Oğuzeli kültür ve büyük bir ekonomi. Bunun için ne lazımsa tamamlıyoruz. Bu tesisler büyük bir özveri, büyük bir aşk ve iman ile çalışılıyor. Eskiden yüzülecek yer sayısı çok kısıtlıydı. Bugün hocalarımızla beraber 7’den 70’e herkese eğitim vermeye hazır. Yapılan bu işler güzel işler. Toplumun sağlığı ve huzuru için bu çalışmaları çoğaltmamız lazım. Su ve yeşil insanı rahatlatıyor. Gençlerimiz rehabilite oluyor. Bize düşen bu fırsatları arttırmak” diye konuştu.

Vali Gül: “Bu tesisler profesyonel sporcularımıza ve çocuklarımıza antrenman fırsatı sunacak”

Gaziantep Valisi Davut Gül ise yerel yönetimlerin vatandaşları için en iyisini yapmaya çalıştığını vurgulayarak, “Kendi evladımızı nasıl yetiştirmek istersek vatandaşlarımızın evlatları için de onu istiyoruz. Bu istediklerimiz için çalışıyoruz. ‘Spor Şehri Gaziantep’ okul spor kulüpleri kuruldu. 172 bin öğrenci lisans çıkarttı. Bu çocukların spor tesisi için başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere diğer belediyeler tesisleri tamamlıyor. Gaziantep’in her köşesine ve her tarafına ihtiyaç duyulan fiziki şartlar için büyük yatırımlar tamamlandı. Birçok tesis pandemi döneminde tamamlandı ve hizmete açıldı. Profesyonel sporcularımıza ve çocuklarımıza antrenman fırsatı sunacak bu tesisler. Sadece binalar yapılmıyor Büyükşehir Belediyesi eksiklikler tamamlanıyor. Bütün kurumlar bir ucundan tutarak bu yükü kaldırıyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz” şeklinde konuştu.

Oğuzeli Kaymakamı Büşra Uçar Koyun, çocukların mutlu bir şekilde yüzmeyi öğreneceğini, uyuşturucudan, çocukları korumak için spora ne kadar yaklaştırılırsa geleceğin o kadar parlayacağını söyledi.

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç ise, tesisin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Kılıç, kışın yüzmek için böyle bir tesise ihtiyaç duyulduğunu ve kısa sürede tamamlandığını anlattı.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu’da, tesis hakkında bilgi vererek, 19 Aralık’ta gerçekleştirilecek Gazi Yarı Maratonu’nundan bahsederek vatandaşları davet etti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x