Öksüz, ’’Herkes bir gün yaşlanacak’’

Öksüz, ''Herkes bir gün yaşlanacak''

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ali Nuri Öksüz "Yaşlılara Saygı Haftası" mesajı yayınladı.

23 Mart 2018 - 01:31

Öksüz mesajında şu ifadelere yer verdi: "Her insan için farkı anlam ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekmektedir. Yaşlılarımız bizim her zaman baş tacımız olmuş ve her zaman da öyle kalacaktır. Çünkü onlar; bilgi, birikim ve tecrübe sahibi insanlardır. Bizim için en büyük hazinedirler. Onlar bizim anamız, babamız bizleri bugüne getiren büyüklerimizdir. Millet olarak, yaşlılarımızı yük olarak değil, bilakis büyük bir kazanç olarak gören bir kültüre sahibiz. Unutulmamalıdır ki herkes bir gün mutlaka yaşlanacaktır. Onlar bugünün yaşlıları, bizler ise yarının yaşlılarıyız.

Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan Evde Sağlık Hizmetleri sayesinde yaşlı veya yatağa bağımlı hastaların tıbbi bakım ve rehabilitasyonları sağlık kuruluşları yerine, kişinin evinde yapılabilmektedir. Hastanede yatış sürelerinin azaltılabilmesi amacıyla evde sağlık hizmetleri yaygın bir uygulama olarak ön plana çıkmaktdır. Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Birimimiz her zaman yaşlı veya yatağa bağımlı hastalara hizmet vermeye hazırdır.

Bizleri yetiştiren, geleceğe hazırlayan, koruyan, kollayan, tecrübelerini bugünlere aktararak bizlere yol gösteren bütün büyüklerimizin 'Yaşlılar Haftasını kutluyor, sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Büyükşehir, Trafikte Güvenlik İçin Sahada
Büyükşehir, Trafikte Güvenlik İçin Sahada
Büyükşehir, Afşin ve Elbistan’da da Ulaşımı İyileştiriyor
Büyükşehir, Afşin ve Elbistan’da da Ulaşımı İyileştiriyor