Okullar İl Birincisi Olabilmek İçin Pedal Çevirdi

Okullar İl Birincisi Olabilmek İçin Pedal Çevirdi

2016-2017 Eğitim Öğretim yılı okul sporları faaliyetleri kapsamında Bisiklet İl Birinciliği turnuvası 09 Nisan 2017 tarihinde Diş Hastanesi önünden, Sanayi Doğukent Kavşağına kadar olan alanda hazırlanan güzergâhta gerçekleştirildi.

11 Nisan 2017 - 14:59

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen, 'Türkiye sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı' kapsamında, Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü projeye jest olarak turnuvalar düzenlemeye başladı. 09 Nisan 2017 tarihinde Diş Hastanesi önünden, Sanayi Doğukent Kavşağına kadar olan alanda hazırlanan güzergâhta gerçekleştirilen 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı okul sporları faaliyetleri kapsamında Bisiklet İl Birinciliği turnuvasında kıyasıya pedal çevrilerek birincilik için yarıştılar. 

 

SAĞLIK BAKANLIĞI İLE GENÇLİK SPOR BAKANLIĞI PROJEYİ DESTEKLİYOR

Hareketsiz yaşam ve obeziteye karşı önlem almak için Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen, 'Türkiye sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı' kapsamında, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen, 'Türkiye sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı' kapsamında Spor Bakanlığı da bu projeye ortak oluyor. Bu Bağlamda geçen yıl içerisinde Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, bisiklet dağıtımı yapılırken Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, 'Kalbin için pedal çevir' kampanyası kapsamında Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü bu projeye jest yaparak 12 Şubat Stadyumunda belirtilen gün ve saatlerde Yaşam Boyu Spor Kartı ile stada giriş yaparak sağlıklı bir yaşam için pedal çevirmesi adına projeye destek vermişti.

 

TURNUVALAR DÜZENLENİYOR

Proje kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı da, 7’den 70’e her kesimi spor yapmaya davet ederken bu kapsamda porjelere destek verdiklerini ve farklı porjeler yaptıklarını söyledi.  Kabakçı, Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak sağlıklı yaşam adına obeziteyle mücadele adına bir takım çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak şöyle konuştu: “Halk Sağlığı ile zaten kurumsal birliktelikle çalışmalar yürütüyoruz. Tabi ki burada ülkemizin sağlık açısından büyük harcamalar yaptığını görüyoruz. Spor çok şey ve haraketlilik ülkemizin sağlığa giden yolda sağlığa yapılan harcamaların yarıya düşürülmesindeki en büyük çalışma diye düşünüyorum. Bu yıl herkesi hareketli yaşama ve spor yapmaya davet ediyorum. Bu çalışmaların bu projelerin büyüyerek katlanarak devletimizin adına hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bizde Gençlik Hizmetleri olarak bu projeye farklı yönden yaklaşmayı tercih ettik ve stadyumumuzda bisiklet günleri düzenliyoruz. Bugün ise turnuva yaptık ve sporcular ve öğrenciler 1. Olabilmek için pedal çevirdiler” dedi.

 

“PERFORMANS SPORU BİSİKLETİ YAYGIMNLAŞTIRMALIYIZ”

Bisikletli günler sloğanı altında düzenlenen projeye Tüm spor sever halkı davet ettiğini ifade eden Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı,

“Öncelikle Kurumsal İş Birliktelik adı altında sağlık bakanlığımız ve Sağlık İl Müdürlüğümüz Halk sağlığı ile birlikte çalışıyoruz gerçekten de bu bisiklet kültürünün ilimizde yerleşebilmesi bisikletin bir spor olaraktan yaygınlaştırma adına çalışmalar içerisindeydik zaten. 12 Şubat stadyumunda da Sağlık Bakanlığımız Halk Sağlığıyla da birlikte iki teker kalbe yeter sağlık için sloganı adı altında da bir çalışma başlatalım dedik. Bugün bu alışkanlıkları inşallah haftada 3 gün Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günü olmak üzere yaklaşık 3-4 saatlik zaman diliminde inşallah bu parkurda bisikletli günler olarak başlatıyoruz. Bisiklet demek sağlık demek tabi ki toplumumuzun tüm katmanlarındaki sağlıklı yaşam adına hem sağlık giderlerimizi ortadan kaldırabilmek en azından düşürebilmek adına hem de sağlıklı bireyler oluşturabilmek adına toplumumuzda 7’den 70’e herkesi spor yapmaya davet ediyoruz. Bisiklette bunlardan biri gerçekten başta bisiklet sporunun bisiklet sporu adın altında da yaygınlaştı performans sporu olaraktan sağlıklı yaşam adına da ortaya koymamız gereken çalışmalar vardı bunu da başlattık. Bugün hem performans sporcusu olarak artık bisikletçilerimiz çıkıyor hem de sağlıklı yaşam adına 12 Şubat stadyumundaki bu parkurda biz haftanın neredeyse her günü bisikletlerimiz hazır halde duracak. Halk sağlığı ile birlikte ortaklaşa aldığımız bisikletlerimiz buradaki vatandaş gelecek emri adı altında alacak binecek ve ne kadar tur atmak istiyorsa kendinin inisiyatifinde çalışmalarını sürdürecek inşallah. Biz burada her zaman onların emrindeyiz. Spor yapanlara da her zaman başımızın üstünde yeri var. Bisikleti de inşallah bu şehirde bir çalışma kültürü olarak spor kültürü olarak yerleştirmeye çalışacağız” dedi.

 

PEDALLAR ŞAMPİYONLUK İÇİN ÇEVRİLDİ   

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen, 'Türkiye sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı' kapsamında, Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü projeye jest olarak turnuvalar düzenlemeye başladı. 09 Nisan 2017 tarihinde Diş Hastanesi önünden, Sanayi Doğukent Kavşağına kadar olan alanda hazırlanan güzergâhta gerçekleştirilen 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı okul sporları faaliyetleri kapsamında Bisiklet İl Birinciliği turnuvasında kıyasıya pedal çevrilerek birincilik için yarıştılar. Gençler ve Yıldızlar kategorilerinde yapılan turnuvaya ferdi sporcularda katılım yaptılar. Derece elde eden okul takımlarının ve sporcuların ödüllerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Yusuf Bayram Demirci Okul İdarecileri ve Beden Eğitimi Öğretmenleri tarafından takdim edildi. Turnuva sonunda derece elde eden sporcular ve okul takımları şu şekilde oldu.

Genç Erkekler A 60 km. Yol Yarışı(ferdi) ;

1.            Sedat Tanır(Sütçü İmam Anadolu İmam Hatip Lisesi)

2.            Özgür Birinci(Helete Anadolu Lisesi)

3.            Hüseyin Kaan Kızıldağ(Çukurova Elektrik Anadolu lisesi)

Genç Erkekler B 40 km. Yol Yarışı(takım) ;

1.            Helete Anadolu Lisesi

2.            Kahramanmaraş Spor Lisesi

Genç Erkekler B 40 km. Yol Yarışı(ferdi) ;

4.            Erken Çınar(Fatih Anadolu Lisesi)

5.            Ejder Acar(Sütçü İmam Anadolu İmam Hatip Lisesi)

6.            Mahmut Musa Karaca(Sütçü İmam Anadolu İmam Hatip Lisesi)

Genç Kızlar 20 km. Yol Yarışı(takım) ;

1.            Helete Anadolu Lisesi

Yıldız Erkekler 20 km. yol yarışı(takım) ;

1.            Düzbağ Orta Okulu

2.            Düzbağ Kasabası Yeşiloba Orta Okulu

3.            Çağlayancerit Orta Okulu

4.            Malik Ejder İmam Hatip Orta Okulu

Yıldız Kızlar 15 km. Yol Yarışı(takım) ;

1.            Düzbağ Kasabası Yeşiloba Orta Okulu

2.            Çağlayancerit Orta Okulu

(HABER VE FOTOĞRAF: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı
Kahramanmaraş’ta işyeri hırsızı tutuklandı
Kahramanmaraş’ta işyeri hırsızı tutuklandı