Okullarda yangın ve deprem eğitimleri
Reklam

Okullarda yangın ve deprem eğitimleri

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi tarafından okullarda yangın ve deprem farkındalık eğitimleri verilmeye devam ediyor.

11 Mart 2020 - 01:45

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından okullarda yangın ve deprem zararlarını azaltmaya yönelik farkındalık eğitimleri verildi.

Öğrencilerin katıldığı eğitim ve tatbikatlarda yangın ve doğal afetler öncesi, olay anı ve sonrasında doğru hareket tarzının nasıl olması gerektiği ile ilgili sinevizyon eşliğinde sunumlar yapıldı. Öğrencilere yangın ve afetlerden korunma yöntemleri ile ilgili pratik bilgiler verildi.

Ayrıca eğitim programlarında öğrencilerin soruları da cevaplandırıldı. Yaklaşık 1 saat süren sunum ve teorik anlatımlar sonrası, uygulamalı yangın ve deprem tatbikatı yapıldı. İtfaiye eğitmenlerince yangına ilk müdahale ve söndürme cihazlarının kullanımı gösterildi.

Bu kapsamda, Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi, Osmangazi Ortaokulu, Şehit Mıllış Nuri İlkokulu, Genç Osman İlkokulu, Mado Kadriye Kanbur İlkokulu, Hacı Osman Arıkan İlkokulu, Sezai Karakoç İlkokulu, Nevres Ongun Erkek Öğrenci Yurdu,Elbistan İMKB Fen Lisesi, Afşin Cumhuriyet Ortaokulu, Andırın Tufanpaşa İlkokulu, Pazarcık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkoğlu Yaşar Kuybu Öğrenci Yurdu, Göksun Meslek Lisesi,  Göksun İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle yangın ve deprem zararlarını azaltmaya yönelik farkındalık eğitimleri gerçekleştirildi.

İtfaiye Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada; “Amacımız yangın ve deprem zararlarını azaltmaya yönelik toplumsal bilinç oluşturmaktır. Bu bağlamda farkındalık eğitim ve tatbikatlarının okul, kurum ve kuruluşlarda yıl boyunca devam edecektir” denilerek bilgi verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x