Okulların Güvenliği İŞKUR’dan!

Okulların Güvenliği İŞKUR’dan!

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Kahramanmaraş İl Müdürü Ali Yüce, Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında 105 özel güvenlik görevlisinin Kahramanmaraş’taki okulların güvenliğini sağlamak için hizmet vermeye başladığını söyledi.

13 Kasım 2017 - 08:13

İlk defa bu sene TYP programına alınan okullara özel güvenlik görevlendirmesi hakkında bilgi veren İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, “Protokol kapsamında da ilimize de 105 kişilik bir kontenjan verildi. Şartları en az lise mezunu olmak güvenlikçi belgesine sahip olmak 25-45 yaş arasında. Onların da biz mülakatlarını yaptık. 5 günlük bir müracaat süresi bıraktık. Bayağı da yoğun bir ilgi oldu. Yani 400 civarında bir başvuru vardı; 105 kişilik kontenjan için. İçerisinde en uygun olanları tabi geçmiş bilgilerini de GBT’lerini de sorgulayarak mülakatlarını yaptık. Okullarımızın milli eğitim müdürlüğünün emrine verdik” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Milli Eğitim ve İçişleri bakanlıkları arasında okulların güvenlik ve temizlik hizmetlerinin Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında karşılanmasını sağlayacak protokol imzalandı. Protokolle okullarda 47 bin 850 hizmetli, 9 bin 473 güvenlik görevlisi olmak üzere 60 bine yakın kişi görevlendirildi.

TYP kapsamında alınan özel güvenlikçilerin 15 Haziran 2018 tarihine yani okulların kapanma tarihine kadar görev yapacaklarını belirten Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Kahramanmaraş İl Müdürü Ali Yüce,  program kapsamında alınan özel güvenlikçilerin asgari ücretten maaşlarını ve SGK İŞKUR’un yatıracağını söyledi.

Yüce, şöyle konuştu: “Kurumumuzun ana görevlerinden biri de toplum yararına programlar çerçevesinde istihdam sağlamak. Daha önce toplum yararına programları biz özellikle okulların temizliği, çevre düzenlemesi, ağaçlandırma, park bahçe, kamusal alt yapının yenilenmesi gibi alanlalarda ve müftülüğümüze bağlı kuran kursları veya camilerin çevre düzenlemesinde ve temizliğinde düzenliyorduk. Bu sene Çarşamba günü Sosyal Güvenlik Bakanımız Jülide Hanım İçişleri bakanlığı birlikte bir protokol yaptılar. Tabi biliyorsunuz okullarımızın güvenliği, çocuklarımızın güvenliği her şeyin önünde geldiği için orada çocuklarımızın korunması noktasında güzel bir çalışma oldu. Emniyetli bir eğitim için bu protokol çerçevesinde okulların güvenliğiyle ilgili de İŞKUR aracılığı ile toplum yararına program çerçevesinde buralara özel güvenlik verdik” dedi.

Kahramanmaraş’ta özel güvenlikçilerin 1 Kasım itibarı ile göreve başladıklarını kaydeden Yüce, “Biz, seçmelerini yapıyoruz. Finansmanlarını SGK primlerini falan yatırıyoruz. Çalışma şartlarını Milli Eğitim Müdürlüğümüz belirliyor. Bu vesileyle de 105 tane güvenlikçi kardeşimize istihdam sağladık” ifadelerine yer verdi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...