Ömer Özkan, yeni görevine başladı

Ömer Özkan, yeni görevine başladı

Kahramanmaraş’ta 9 Temmuz Pazar günü yenilenen seçimlerle Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı seçilen Ömer Özkan, görevine başladı.

13 Temmuz 2017 - 07:40

“HERKESE HAKKIMIZI HELAL ETTİK”

Dün öğleden sonra 3 tane kurban kesiminin ardından parti binasına giren MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Özkan, burada bir basın açıklaması yaptı. MHP İl Başkanı Özkan, “Kıymetli arkadaşlar, malumunuz olduğu üzere Pazar günü yenilen İl Kongremizde delegelerimiz destek ve teveccühlerini bizden yana kullanarak bu kutsal emaneti bundan sonra bizim taşımamıza karar verdi. Biz de; vazife mukaddestir şiarınca tarafımıza tevdi edilen, şehitler ve gaziler emaneti, bu yüce görevi başımız üzerinde taşıyacağız. Burada bunun sözünü veriyorum” dedi.Müflis tüccar misali eski hesapları karıştıran bir yönetim olmayacaklarını belirten Özkan, “Ülkücü ülkücünün öz kardeşidir şiarından hiçbir zaman ayrılmayacağız. Bu düsturla hakkımızı herkese helal ettik” değerlendirmesinde bulundu.

BAYRAĞIMIZI LEKELETMEYECEĞİZ!

Genel Başkan’a sadakat sözü verenÖzkan, “Şahsım ve arkadaşlarım bayrağı lekeletmeyecek, yere düşürmeyecek, O’nu layık olduğu burçlara taşımak için gecesini gündüzüne katacaktır. Genel Başkanımıza sadakat şerefimizdir. O’nun ‘önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ özdeyişi daha yeni yeni anlaşılabilmiştir” ifadelerine yer vererek şöyle konuştu: “Sayın Genel Başkanımızı bilge lider yapan da bu erdemli ve uzak görüşlü kişiliğidir. Huzurlarınızda zatı alilerini saygı, muhabbet ve sadakatle selamlıyorum.Kısaca size biz ne yapacağız, ne yapmak istiyoruz onu anlatacağım. Allah ömür ve fırsat verirse, şunun sözünü vereyim. Öncelikle daha sık bir araya geleceğiz ve hep birlikte çalışmalarımızı kamuoyu ile paylaşacağız.”

Dün görevine başlayan MHP İl Başkanı Ömer Özkan, basına yaptığı açıklamada; kongrenin bir bayrak yarışı olduğunu belirtti.

Özkan, “Kongre bir bayrak yarışıydı. 9 Temmuz itibariyle kongre sonuçlanmıştır. Bundan sonra ötekileştirici değil birleştirici bir anlayışı hâkim kılmaya çalışacak, daima önümüze bakacağız.Biz ne yapacağız? Şeffaf ve denetlenebilir olacağız. Ayrımız gayrımız olmayacak. Hesap vereceğiz. Hesap sormayacağız, hesap vereceğiz. Bu çerçevede ilk adım olarak şahsım ve eşime ait mal beyanımızı huzurlarınızda açıklayacağım. Biz politikadan zenginleşmeyeceğiz. Bulunduğumuz mevki ve makamları şahsi ikbalimiz için kullanmayacağız. Mal beyanımız temiz siyaset için kutlu bir başlangıç olacaktır” dedi.

Herkesin kapısını çalıp gönüllerde taht kurmaya çalışacaklarını beyan eden MHP İl Başkanı Ömer Özkan şu açıklamalarda bulundu: “Biz inanıyoruz ki ülkücünün çaldığında açılmayacak kapı, giremeyeceği gönül yoktur.Peki, hepsi bunlardan mı ibaret yapacaklarımızı? Elbette hayır. Biz Türkiye’nin geleceğini sivil toplumda görüyoruz. Özgür medyada görüyoruz. Kahramanmaraş özelinde STK’larla ilişkilerimizi güçlendirecek, onların tavsiye ve önerilerinin hayata geçirmek için işbirliği yapmaya çalışacağız. Bunun için de mahalli ölçekte medyamıza özel bir önem atfediyoruz. Bizim sesimizin daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için medya ile ilişkilerimizde gerekli özeni gösterecek, dördüncü kuvvetin en büyük destekçisi olacağız. İl yönetimi olarak biz daha çok Kahramanmaraş siyasetine odaklanacağız. Önümüzde mahalli seçimler var, akabinde Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimleri yapılacak. Biz burada Partimizin oylarını artırmak için çalışacağız. Hedefimiz nettir. MHP’yi Kahramanmaraş’ta birinci parti yapmak istiyoruz. MHP Kahramanmaraş’ta birinci parti olursa Türkiye’de iktidar olacaktır. Genel siyaseti, ülke politikalarını Genel Merkezimiz belirliyor. Biz genel siyaset yerine yerel siyasete odaklanacağız.”

Türk-İslam coğrafyasında mazlumların milliyetçi akımı beklediğini kaydeden Özkan, şöyle devam etti: “Biz her zaman şuna inandık, şunu söyledik. Bizi bekleyenler var. 13 yüzyılı aşkındır yiğit Kürşat bizi bekliyor. Kürşat’tan bu yana; sızısını içine gömmüş bizi bekleyenler var. Bayırbucak’ta, Kerkük’te, Telafer’de, Balkanlar’da, İslam coğrafyasında, velhasıl Turan’da bizi bekleyenler, bize ümit bağlayıp, yolumuzu gözleyenler var. Cenabı Allah’ın inayetiyle biz bu ümitleri boşa çıkartmayacağız. Türk Milletine sadakat ve hizmet bizim mukaddes vazifemizdir. Şehitlerimize gazilerimize verdiğimiz sözü yerine getirdiğimiz an kendimizi bahtiyar hissedeceğiz. Bunun yolu da MHP iktidarından geçmektedir. MHP’yi iktidar yapmak için var gücümüzle çalışacağız.”

ÖZKAN’IN MAL BEYANI 5 MİLYON LİRA

Görevi boyunca şeffaf bir politika izleyeceğini aktaran Özkan, yaklaşık 5 milyon 300 bin lira civarında mal varlığı olduğunu kaydetti. MHP’li Başkan Özkan, “Konuşmamda belirttiğim gibi temiz siyasete öncülük etmek adına şahsım ve eşim adına kayıtlı mal varlığımı bilgilerinize sunuyorum: 4 adet ev(değeri 1 milyon 400 bin lira), 1 adet bağ (değeri 600 bin lira), 2 adet araba (değeri 290 bin lira), yüzde 50 hisseli 1 adet çiftlik (değeri 2 milyon 500 bin lira), yüzde 50 hisseli 4 adet araba (değeri 180 bin lira) ve 315 bin lira Para /ziynet eşyası.” (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı