Önal; “Heyecanımız Ballı Olsun”

Önal; “Heyecanımız Ballı Olsun”

2017-2018 Sezonunda Kahramanmaraş’ı Bölgesel Amatör Ligde (BAL) temsil edecek olan 2 Kulübe başarılar dileyen ASKF Başkanı Ergün Önal, Kahramanmaraş merkezden 2 takımın BAL’da mücadele etmesi çok güzel, diyerek başarılar diledi.

15 Eylül 2017 - 14:48

Spor Toto BAL Liginde Kahramanmaraş'ı temsil eden ve 2. Grupta yer alan Erdağ İnşaat Dumlupınarspor ile 1920 Maraşspor’un sezon cetveli oluşturuldu.

23-24 Eylül 2017 tarihinde oynanacak karşılaşmalarla başlayacak, olan Bölgesel Amatör ligde 1920 Maraşspor Yeşilyurt deplasmanına giderken, Erdağ İnşaat Dumlupınarspor ilk haftayı maç yapmadan geçecek.

 2017-2018 sezonunda 12 grupta oynanacak Spor Toto Bölgesel Amatör Lig Fikstür Çekimi, İstanbul'da yapıldı. Orhan Saka Amatörler Evi'nde düzenlenen fikstür çekimine TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi, Amatör İşler Kurulu Başkanı Ali Düşmez ile TFF Bölgesel Amatör Lig İcra Kurulu üyesi Fahrettin Eserdi'nin yanı sıra Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden 159 kulübün temsilcileri katıldı. 23-24 Eylül tarihinde başlayacak olan BAL’da sezona kısa bir süre kalırken Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ergün Önal, takımlara başarılar dileyerek, “Heyecanlı ve centilmence bir sezon geçeceği düşüncesindeyim. Ben başta kulüp yöneticileri olmak üzere, teknik heyeti ve futbolcu kardeşlerimizi Şimdiden tebrik ediyorum. Önümüzdeki sezon ilimizi BAL Liginde temsil edecekler. Fikstürlerinin çekimi ile sezon haritaları da belli oldu. İnşallah kazasız, belasız bir sezon olur, heyecanımıza balda dahil olur” ifadelerini kullandı.  

 

“GENÇLERİ YEŞİL SAHALARA ÇEKMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ergün Önal, Geçen sezondan dolayı Centilmence bir lig geçti. Buradan tüm kulüplerimize ayrıca teşekkür ediyorum. 2016-2017 Sezonunun en büyük sevindirici tarafı ise bir sezonu daha kazasız belasız kapattık. Ufak tefek sakatlıklar, bazı istenmeyen aksilikler yaşansa da bir tek futbolcu kardeşimizin burnunun dahi kanamaması kadar bizleri sevindiren bir şey olamaz. Liglerin centilmence, dostça, kardeşçe, spora yakışır bir şekilde bitmesinde emeği geçen başta kulüplerimizin yöneticilerine, futbolcularımıza, taraftarlarımıza, hakemlerimize kısaca herkese teşekkür ediyorum. Bizler amatör futbol adamı olarak Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutup yeşil sahalara çekmenin peşindeyiz. Bu nedenle 2017-2018 Futbol sezonunun şimdiden hayırlı uğuru olsun. İnşallah Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü, Futbol İl Temsilciliği, Okullardaki Beden Eğitimi Öğretmenleri ve Spor kulüpleriyle el ele vererek gençleri yeşil sahalara çekmek için çalışacağız. Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için mutlaka spora yönlendirilmelerinin gerektiğini düşünüyorum ve bu hususta ailelere de büyük sorumluluklar düşmektedir” dedi.

 

“ŞEHİR AMATÖR FUTBOLA İLGİ DUYMAYA BAŞLADI”

Kahramanmaraş’ta Son zamanlarda Amatör Futbol değer kazanmaya başladığına vurgu yapan ASKF Başkanı Ergün Önal, “Sağ olsun Belediyelerimizde bu değere sahip çıkmaya başladı. İnşallah bu ilerleyen yıllara çığ gibi büyüyüp gider. Bu düşünce ile yok olmaya yüz tutmuş kulüplerimiz canlanır ve gençler spor yapar. Bizim zamanımızda spor sevgisi vardı. Çünkü spor gönül işidir, sevgi işidir, sevda işidir. Şehirde amatör spor ile uğraşan herkesin bu işi gönülden yaptığını biliyoruz. Kahramanmaraş Futbolunda son zamanlarda sancılı bir süreç yaşıyoruz. Her meslek grubu kendi alanında bu işi severse kendi alanındaki şeylere değer verirse, onu sahiplenirse, futbolumuzda gelişir, ülkemizde gelişir. Bizim federasyon olarak en büyük hedefimiz sağlam düşünen, sağlam vücutlu, sağlam zihinli sporcular yetiştirme gayretindeyiz. Bütün spor kulüplerinin yanındayız” dedi.

 

“DESTEK VERİLDİKÇE BAŞARI DA GELİR”

Amatör sporun gelişmesi adına çeşitli hamlelerde bulunan ASKF Başkanı Ergün Önal, sporun gelişmesi için Kahramanmaraşlıyım diyen her kesimin bu işe el atması gerektiğini söyledi.  1975 yılından bu yana spor camiasının içinde bulunan ve şu an Kahramanmaraş ASKF başkalığı yapan Ergün Önal, “Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) gönüllülük esasına dayanan bir kuruluştur. Çalışma prensibi olarak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından oluşturulmuş bazı yönetmeliklere dayanan resmi olmayan bir işleyiş yapısı vardır. Burada yönetimdeki kişiler yeri geldiğinde kendi maddiyatlarını bu iş için kullanmaktan çekinmezler. ASKF genel olarak bu prensiple çalışır. Buradaki yöneticilerimiz herhangi bir ücret almazlar. Biz Kahramanmaraş’ta yer alan amatör kulüplerin taleplerini burada federasyonun uygun gördüğü ölçülerde karşılamaya çalışıyoruz. Kahramanmaraş’ta toplam 114 tane amatör kulüp vardır. Bunlardan 56 tanesi bizim üyemizdir. Üye olmayan kulüplerimize de biz yine ASKF olarak her türlü yardımı ve desteği veriyoruz.

Biz Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak burada yerel de yönetici olan belediye başkanlarımızdan kulüplerimiz için destek bekliyoruz. Biz bu desteği beklerken onlardan herhangi bir para yardımı da talep etmiyoruz. Kahramanmaraş’ta amatör spor kulüplerimizin genel olarak sıkıntısı ulaşım. Deplasmanlı bir lig olduğu zaman amatör kulüplerimiz kendi maddi imkanlarını zorlayarak araç temin ediyorlar. Kulüplerimizi maddi durumları zaten ortada ve bu konuda bir hayli sıkıntı çekiyorlar. Ben burada amatör kulüplerin temsilcisi olarak üç belediye başkanımızdan da ulaşım noktasında amatör kulüplerimize yardımcı olmalarını istiyorum. Onların desteği ile Kahramanmaraş’ta sporsal aktiviteler genişler ve gelişir. Böylelikle de büyükşehir belediye başkanımızın dediği gibi Kahramanmaraş bir sporcu fabrikası olur. Biz amatörler olarak geniş bir sporcu kitlesine sahibiz ve her zaman bizi destekleyen yöneticilerimiz yanında olamaya hazırız” ifadelerini kullandı.  

  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x