Önemli olan nerenin markası olduğu değil, imal edildiği ülke!

Önemli olan nerenin markası olduğu değil, imal edildiği ülke!

Diş Hekimi Pertev Kökdemir uyarıyor: “Piyasada İsviçre markası olarak sunulan ancak imalatının Uzakdoğu veya Çin'de yapıldığı implantlar mevcut. Bu yüzden hastaların implant markasının hangi ülkeye ait olduğunu sormak yerine implantın imal edildiği ülkeyi öğrenmeleri gerekiyor.”

04 Ocak 2019 - 03:11

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, implant tedavisi hakkında bilgiler verdi…

“İmplant ya da yurt dışından tedavi olmak için bizleri tercih eden hastalarımızın deyimiyle implantat tedavisi, günümüzde çok sık uygulanan ancak konusunda uzman kişiler tarafından yapılmazsa bazı sıkıntıların yaşanabileceği bir tedavi şekli. Bu nedenle implant tedavisi yaptırmadan önce hastalarımızın dikkatli olmaları gerekmektedir. Tabii ki bu tedavinin iyi sonuçlanmasında hastalarımızın ve hekimin dikkat edeceği noktalar olarak iki farklı boyut mevcuttur.”

UCUZ OLAN KALİTELİ OLAMAZ!

“Diş hekimi hastasına yapacağı implantı seçerken bunun hastasına zarar vermeyecek bir implant markası olmasına zaten özen gösterecektir. Ucuz bir implantın, kaliteli bir implant olması günümüz şartlarında pek mümkün değildir. Bir hekimin uygun fiyata implant yapabilmesi için çok yüksek sayılarda implant yapıyor olması ve bu sayede kaliteli implantı ucuza mal ederek hastasına da daha hesaplı bir fiyata sunabilmesi gerekir.”

BARKODU ARAŞTIRIN

Kökdemir; “Tedavi sonrasında hastalara, yaptırdıkları implantın ‘özel barkodlu implant kimliği’ hekim tarafından verilmelidir. Böylece hasta ne marka implant yaptırdığını ve implantının hangi ülkede imal edildiğini bu barkodu takip ederek görebilir. Böylece tedavi yaptıran hastanın içinde de herhangi bir kuşku kalmayacaktır. Bir de piyasada örneğin İsviçre markası olarak sunulan ancak imalatının Uzakdoğu veya Çin'de yapıldığı implantlar da mevcuttur. Bu yüzden hastaların implant markasının hangi ülkeye ait olduğunu öğrenmeleri kadar imalat yerini de öğrenmeleri onları rahatlatacak başka bir unsur olacaktır.”

MALZEME HASTANIN YANINDA AÇILMALI

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, “Hastaların tedaviden önce kullanılacak malzemeyi görmesi fazla bir şey ifade etmez” diyor ve uyarıyor:“Ayrıca bu malzemeler steril ortamda ve steril paketlerde saklandığı için implant koyulacağı sırada hasta yanında paketleri açılmalıdır. Bu nedenle bu noktada hastanın hekimine güvenmesi gerekir. Ancak daha sonrasında hekim tarafından kendisine verilecek implant kimliği ile implantın orjinini öğrenmesi mümkün olacaktır.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...