Öneri Güvenç’ten, genelge İçişleri Bakanı Soylu’dan
Reklam

Öneri Güvenç’ten, genelge İçişleri Bakanı Soylu’dan

Koronavirüse karşı korunma önlemleriyle ilgili ilk günden itibaren sosyal medya hesaplarından bilgilendirici paylaşım yapan 24. Dönem Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve eski Sağlık Müdürü Sıtkı Güvenç’in önceki günkü önerisi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından genelgeye dönüştürülerek 81 Valiliğine gönderildi.

17 Mayıs 2020 - 13:47

Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla Virüse karşı korunma yollarıyla ilgili bilgiler paylaşan 24. dönem Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve eski Sağlık Müdürü Sıtkı Güvenç, önceki gün yeniden yükselişe geçen vaka sayısı, alışveriş için gittiği işyerindeki sosyal mesafeye dikkat edilmemesi ve bir çalışanın maskesiz görevine devam etmesi sonrasında sosyal medya hesabından bir paylaşım daha yaparak bazı şeylerin eksik yapıldığını dile getirmişti.

Paylaşımının devamında Güvenç, tedbirlerde gördüğü uygulama eksikleri nedeniyle Valiliklere ve Belediyelere seslenmiş, çarşı-pazar gezerek kurallara uymayan esnafları uyarmaları ve eğitim vermeleri, maskesizlere ise maske dağıtması önerisini getirmişti.

Aynı öneriyi Whatsapp üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da atan Güvenç, Soylu’nun ‘gereğinin yapılacağı’ cevabının ardından dün bu öneri genelge haline getirilerek İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderildi.

Genelgenin çıkması karşısında çok mutlu olduğunu sosyal medya hesabından duyuran Güvenç şu ifadeleri kullandı; “Salı günü Türkiye geneli vaka sayımız yükseldiğinde, çok üzülmüş paylaşımlarım içinde, bir şeyleri eksik yaptığımızı, artı şeyler yapmamız gerektiğini, Valiliklerin ve belediyelerin kurallara uyum noktasında denetim ve eğitim yapması gerektiğini paylaşmıştım. Aynı metni İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yla Whatsapp üzerinden paylaştım. Kendisi bana Whatsapp üzerinden cevap verdi ve gerekenin yapılacağını yazmıştı. Bugün (dün) genelge çıkarıldığını, denetimlerin yapılacağını öğrendim. Çok mutlu oldum. Hayırlı olsun. İnşallah.

 Vaka sayısı azda olsa yükselmeye devam ediyor. Kurallara uymak son derece önemli. Virüse fırsat vermeyelim. Devlet, Millet el ele bu covid belasından en az zararla kurtulmamız lazım.  Kurallara uyalım, kendimizi, sevdiklerimizi koruyalım. İnşallah.”

İşçileri bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen genelge, Kahramanmaraş İl Hıfzıssıhha Meclisi 15 Mayıs 2020 toplantısında açıklandı. Genelgeye göre; Kahramanmaraş’ta sokağa çıkılması zorunlu olan herkesin 16 Mayıs 2020 tarihinden geçerli olmak üzere maske takmasının zorunlu olduğu, maskelerin sağlık otoritelerinin önerdiği şekilde takmaları istendi. 16 Mayıs 2020 tarihinden itibaren maske takılmadan sokağa çıkılmaması kararının uygulamaya girmesi ile beraber Polis, Jandarma ve Zabıta tarafından gerekli bilgilendirme, eğitim ve denetim faaliyetlerinin yoğun bir şekilde sürdürülmesi, uygulamanın Kahramanmaraş genelinde aktif katılımla gerçekleştirilmesi için tüm kurum ve kuruluşların gerekli desteği sağlaması istendi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...