Onikişubat Belediyesi’nin bir eğitim stratejisi var
Reklam

Onikişubat Belediyesi’nin bir eğitim stratejisi var

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kurtuluşumuzun 100. Yılı Etkinlikleri kapsamına alınan, bu yıl 5. Düzenlenecek olan “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesi için, Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Akküncü ile protokol imza töreni gerçekleştirildi.

05 Kasım 2019 - 01:53

Protokolde konuşma yapan Başkan Mahçiçek şu ifadelere yer verdi: “Biz Belediye olarak da, şahsen de en mutlu olduğum anlardan birini yaşıyorum. Her zaman söylediğim gibi eğitim bizim önceliklerimiz arasında. 6 imam hatip okulunu yurtlarıyla beraber yaptık, çocuklarımız buralarda eğitim hayatlarına devam ediyorlar. Köyden dönüşen mahallelerimizde 65 adet Bilgi ve Kültür Evi’ni yaptık ve hizmete kazandırdık. Merkezde ise 7 adet Bilgi ve Kültür Evi yaptık, öğrencilerimiz tarafından aktif bir şekilde kullanılıyor. Her sene dar gelirli ailelerin çocukları için liseye ve üniversiteye hazırlık kursları düzenledik. Sınav sonrası üniversiteyi kazanan gençlerimiz ve aileleriyle kahvaltı programında bir araya geldik. Bizim için gerçekten çok mutlu olduğumuz bir gündü. Gelecekte belki de içlerinden çıkacak biri bu ülkeyi yönetecek ve bizden daha ileri seviyelere taşıyacak. Sportif çalışmalarımızda ise liseler arası basketbol turnuvası düzenleyerek, gençlerimizi her anlamda desteklemeye çalıştık.


Bugün “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesinin protokol imzalarını atmak için Milli Eğitim Müdürlüğü’müz ile bir araya geldik. Her sene 70 bin kitabı 5’er li setler halinde, sadece Onikişubat’ta değil, Kahramanmaraş genelinde ilkokul 2. sınıftan, lise son sınıfa kadar öğrencilerimize dağıtıyoruz. Belediyemiz kendi imkanlarıyla 350 milyon kaynak üreterek yapmış bu yatırımları. Bunlar kolay işler değil.

Bu eğitim yatırımlarındaki amacımız, okuyan, araştıran, köklerine bağlı bir nesil yetiştirmektir. Onikişubat Belediyesi’nin bir hedefi ve stratejisi var. Biz bu hedef doğrultusunda eğitim yatırımlarımıza devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl Tekir ‘de bir okul yapacağız. 314 adet parkı Onikişubat’a kazandırmışız. Kahramanmaraş’ın bugüne kadar yakalayabildiği en önemli proje EXPO 2023’tür. Onu da 2023 yılına kadar tamamlayıp, şehrimizi marka şehir ve dünya kenti haline dönüştüreceğiz.”

Programda konuşma yapan Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Akküncü ise şu ifadeleri kullandı.


“Bu yıl da gerçekleştireceğimiz “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesinin imza töreninde Hanefi Başkan’la bir araya geldik. İlkokul 2. sınıftan, lise son sınıfa kadar öğrencilerimize dağıttığımız kitapları, okuma kültürünü keşfetmek, çocuklarımızın bilgi dağarcıklarını genişletmek amaçlı yapıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yaptığımız en güzel çalışmalardan biri olarak görüyorum. Küçük yaşta çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak çok güzel. Okullarımıza gittiğimizde “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesini örnek aldıklarını, kendileri de okullarında bu projeyi yaptıklarını belirtiyorlar ve bu tablo bizleri mutlu ediyor. Ben huzurlarınızda Onikişubat Belediyesi Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e teşekkür ediyorum bu güzel projeden dolayı. Bu yıl da güzel bir çalışma yapacağımıza inanıyorum. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”


Programa katılan basın mensuplarına teşekkür eden Başkan Mahçiçek, kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Bir gazetecinin Belediye’nin yaptırdığı okullardaki öğretmen kadrosu sorusu üzerine Başkan Mahçiçek, kendilerinin sadece fiziki anlamda okulları yaptıklarını, idarenin ve sistemin tamamen MEM’e bağlı olduğunu belirtti. Eğitim dendiğinde sadece okul ve dersane hizmeti vermediklerini, (KIYAM) Kısa Süreli Yaşam Merkezi’ın yapımını tamamlayıp, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devrettiklerini, (DOKMER) Down sendromlu Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi’nin de yapımını tamamladıklarını ve bu iki merkezin yakın bir tarihte açılacağının da müjdesini veren Başkan Mahçiçek, 2020 yılında açılış bekleyen birçok kültür merkezi, havuz olduğunu da ifade etti.

Birçok açılışın müjdesini imza töreninde açıklayan Başkan Mahçiçek deneyimli bir siyasetçi olarak, projelerine yeni kaynaklar üretiyor ve bir proje adamı olarak her geçen gün Onikişubat’ı metropol bir kent haline dönüştürüyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x