Onikişubat’ın hünerli elleri ödülleriyle buluştu
Reklam

Onikişubat’ın hünerli elleri ödülleriyle buluştu

Onikişubat Belediyesi geleneksel el sanatlarının aslını koruyarak, yeni kuşaklara aktarmak, çağdaş ve güncel boyut kazandırarak günümüzle buluşturmak amacıyla düzenlediği Geleneksel Maraş İşi Sim Sırma İşlemeciliği Yarışmasının hünerli ellerini ödülleriyle buluşturdu.

02 Temmuz 2018 - 01:48

Genç ve profesyonel tasarımcıları teşvik etmek ve çalışmalarını desteklemek, değerlendirmek, sergilemek ve kalıcı eserler kazandırmak amacıyla Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi ve Suzan Abdulhâkîm Bilgili Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde yapılan yarışmanın ödül töreni Piazza Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşti.

Açılış törenine Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, yarışmacılar ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir en güzel işin el emeği, göz nuru olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Bu emeğin tanıtılmasına destek veren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e teşekkür ederek, sergi açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından protokol tarafından Sim Sırma Yarışmasında 1’nci, 2’nci, 3’ncü olanlara ödülleri verilirken Mansiyon ve Zeytin Dalı Özel Ödülü de hünerli ellere teslim edildi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, hanımların emek vererek işlediği sim sırma sanatı eserlerini tek tek inceleyerek, vatandaşlarla sohbet etti.

Ayrıca basın mensuplarına da yaptığı açıklamada “ Onikişubat Belediyesi olarak Kahramanmaraş’a has sim sırma gibi kültürel değerler taşıyan mesleklerimizin devam ettirilmesi ve unutulmaması için gayret gösteriyoruz. Suzan ve Abdulhâkim Halk Eğitim Merkezimizle birlikte bu mesleklerin ayakta kalabilmesi için güzel bir program düzenledik. Hanımefendiler çok güzel eserler icra etmişler, hepsini çok takdir ettim. Çok yaratıcı eserler ortaya çıkarmışlar. Böyle güzel eserler ortaya çıkaran bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Ellerine sağlık. Halk Eğitim merkezimiz ve bu etkinlikte emeği geçen bütün arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Bu kabil Kahramanmaraş’a özel olan güzellikleri ortaya çıkarmak için Onikişubat Belediyemizin çalışmaları devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Bu yaz sezonundan itibaren Onikişubat Belediyesi’ne ait olan Bilgi ve Kültür Evlerinin konseptlerini değiştirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sunmuş olduğu kıraathane projesine dönüştüreceklerini ifade eden Başkan Mahçiçek, “Bilgi ve Kültür Evlerimizde Kahramanmaraş’a ait olan sanat çalışmalarımızı başlattık. Bir taraftan sim sırma gibi yöresel meslekler, bir taraftan resim ve musiki gibi sanatsal kavramların içerisinde var olan tüm alanlar Bilgi ve Kültür Evlerimizde yer alacaktır” dedi.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir de basın mensuplarına özel olarak yaptığı açıklamada “Teknoloji geliştikçe, insanlar üretileni kolay almaya başlayınca, bu tür üretimi zor olan işlere rağbet git gide azalıyor. Aslında burada bir el emeği göz nuru var. Sim sırma işi bir sanat eseridir ve bu sanat eserini meydana getiren sanatkârlar bu iş için çok uzun süre emek harcıyor. Dolayısıyla aslında bu emeğin takdir edilmesi gerekiyor. Bugün burada yapılmak istenen, insanların bu güzelliğin farkında olmasını sağlamaktı. Amacına ulaştığını düşünüyorum. Hepimiz bir yerlere emek vererek geliyoruz. Fakat maalesef insanlarımızda bir kolaycılık var. Yani bu tabloyu buradan almayı tercih etmiyor ama büyük bir alışveriş merkezinde hiçbir sanatsal değeri olmayan, tamamen endüstriyel olarak üretilmiş, bir bilgisayar çıktısı olan tabloyu alıp, evine koyabiliyor. Biraz insanların bu durumun farkında olmalarını istedik. Bu sebeple bu sanat eserlerini meydana getiren kardeşlerimize, Onikişubat Belediyemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze farkındalık yarattıklarını için teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

Protokol ve yarışmacılarının eserleri incelemesinin hatıra fotoğrafı çekilmesiyle birlikte ödül töreni sona erdi.

Sim Sırma eserlerinin 29-30 Haziran ve 1 Temmuz tarihleri arasında Piazza Alışveriş Merkezi giriş katında sergileneceği belirtildi.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x