Oylarını yöresel kıyafetlerle kullandılar

Oylarını yöresel kıyafetlerle kullandılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anayasa değişiklik paketini 10 Şubat 2017 tarihinde onaylamasının ardından başlayan Referandum süreci Cumartesi günü tamamlandı. 718 bin 874 seçmenin bulunduğu Kahramanmaraş’ta sabahın erken saatlerinde vatandaşlar oy kullanmak için sandık başına gitmeye başladı.

17 Nisan 2017 - 14:32

Sabahın erken saatlerinde sandık başına giden Kahramanmaraşlı, 2 bin 169 sandıkta oy kullandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başına giden seçmenler perde arkasında tercihlerini yaptı. Oy kullanma sürecinde toplu taşıma servisleri ücretsiz olurken, sağlık bakanlığının oluşturduğu birimler ise yatalak durumda olan hastaları evlerinden alarak sandıklara oy kullanması için götürdü.


Kahramanmaraş’ta tercihlerini yansıtmaya giden vatandaşlar renkli görüntülere de sahne oldu. Bu referandumu Türkiye’nin geleceği açısından önemli bulan bazı seçmenler sandık başına Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunda giyilen çete kıyafetleriyle gitti, bazıları ise Diriliş Ertuğrul Dizisindeki gibi Alp’lerin başlarına giydiği deri börkle oylarını kullanmaya gitti.


Bazı vatandaşlar ise araçlarının arkasında oy verme saatleriyle birlikte 15 Temmuz’u hatırlatan yazı da yazdı. Bazı vatandaşlar ise kullandıkları ‘evet’ oyunun yanına yazdıkları not ile dünyaya mesaj verdi. Diğer yandan sosyal medya referandumda kullanıldığı kadar hiçbir zaman bu kadar yoğun kullanılmamıştır. Tercihlerini sosyal medyadan paylaşan vatandaşlar açık açık meydan okudu. Ayrıca arkadaşları arasında referandumun sonuçlarıyla ilgili tahminler de sosyal medyadan paylaşılanlar arasındaydı.

Kahramanmaraş’ta referandum süreci olaysız tamamlandı. Saat: 16.00 olmasıyla sandıklar bir bir açılmaya başlandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x